Gyártók Viszlát DTM: 2019-től sokkal jobb helyen folytatja a Mercedes

Viszlát DTM: 2019-től sokkal jobb helyen folytatja a Mercedes

autopro.hu/B.B. | 2017.08.02 11:25

Viszlát DTM: 2019-től sokkal jobb helyen folytatja a Mercedes

A következő szezon után elhagyja a német túraautó-világbajnokságot a stuttgarti autógyártó, hogy teljes erőbedobással a Formula E versenysorozatra koncentrálhasson.

Hirdetés

Váratlan, de érthető lépésről számolt be a motorsportok világában nagy játékosnak számító Mercedes, amikor bejelentette, 2018 után kilép a német túraautó-világbajnokságból (DTM). A gyártó motorsportrészlegének feje, Toto Wolff elmondása szerint a DTM-ben töltött évek a Mercedes történetének nagy szeletét adják. A gyártó kisebb megszakítással 1988 óta szerepel a szériában, 26 év alatt tízszer nyerte el a bajnoki címet, mellyel a DTM legsikeresebb konstruktőrének számít, írja az Automobilwoche.

MÍg a DTM számára nagy csapás a csillagos márka távozása, hiszen a jelenlegi állás szerint 2019-től ismét csak két gyártó gyűri majd egymást a futamokon, a Formula E újabb német belépőnek örülhet. A Mercedes a szériához való csatlakozással a motorsportok szemszögéből is az innovatív, alternatív hajtások iránt elkötelezett gyártó képét kívánja mutatni, sok más piaci konkurensével együtt. Ennek megfelelően az új versenyközeg nem lesz idegen a Mercedesnek, DTM-beli riválisai (Audi és BMW) közül már mindketten képviseltetik magukat a sorozatban.

Korábbi opciós szerződéseknek köszönhetően a németek már a 2018 végén kezdődő ötödik szezonban csatlakozhattak volna a Formula E-hez, azonban a kezdést a mostani tárgyalásokon egy évvel kitolták. A 2019-ben esedékes startig a gyártó igyekszik minél jobban megismerkedni a sorozattal, és persze teljes erővel készül majd az elektromos versenyzésre, árulta el Wolff.

A fejleményektől függetlenül a motorsportok királykategóriájának rajongóinak nincs mitől tartania, a szériaváltás nem befolyásolja az ezüstnyilak Forma-1-es terveit. Naná, hiszen a Mercedes ott igazi nyerőszériában van, az elmúlt három évben az egyéni és a csapattrófeát is behúzták.

Kiemelt Partnereink