Gyártók Megkezdődött az Audi TT előértékesítése

Megkezdődött az Audi TT előértékesítése

Biró Csongor | 2014.07.11 09:40

Megkezdődött az Audi TT előértékesítése

Jól halad a győri Audi TT sorozatgyártásának előkészítése, Németországban megkezdték a rendelések felvételét az újdonságra.

A TT-családból elsőként a kupé érkezik a piacra ősszel. Bár a friss Passatban is teljesen digitális műszerfal van, a virtuális cockpit elnevezésű műszeregységet a TT-ben leplezte le a Volkswagen-csoport. Az analóg műszereket és az MMI fedélzeti monitort egységesítő 12,3 hüvely átmérőjű grafikus kijelzőt a háttérben egy Tegra 30 csip működteti, amelyet az Nvidia szállít az Audinak. Ez a világon a leggyorsabb processzor, amit autóba ültettek.

Egy ikon Győrből

Az új TT mozgatásáról három négyhengeres erőforrás gondoskodik. A kétliteres TFSI 230 lóerős, a modell listaára 35 ezer euró (10,6 millió forint). A kétliteres, 184 lóerős dízelmotorral szerelt változat 900 euróval kerül többe, a sajtóanyag szerint beéri 4,2 liter gázolajjal száz kilométerenként. A TTS csúcsmodellt csak ősszel lehet rendelni, 310 lovas motorja 4,7 másodperc alatt katapultálja a kupét álló helyzetből száz kilométer/órás sebességre. Ára 49 100 eurótól indul (15 millió forint).

Kiemelt Partnereink