Gyártók Matthias Müller: a saját akkumulátorgyár egy vicc

Matthias Müller: a saját akkumulátorgyár egy vicc

autopro.hu/B.B. | 2016.08.31 13:00

Matthias Müller: a saját akkumulátorgyár egy vicc

A korábbi tervek gyenge oldalára maga a konszernvezér mutatott rá, ám a magas költségek ellenére egyelőre mégsem került le teljesen a napirendről az ügy.

Hirdetés

Viccnek nevezte a saját akkumulátorgyár gondolatát a VW konszern első embere, ám ez még korántsem jelenti azt, hogy a beruházásból nem lesz semmi. Matthias Müller ugyanis a gyárlétesítés anyagi oldalára igyekezett rámutatni kijelentésével, bár az erről szóló hivatalos döntés még nem született meg. A tervek szerint a németek idén foglalnak állást az ügyben.

Az autógyártó jelenleg az egész gyártási folyamatot vizsgálja, az alapanyag-beszerzéstől a végső beszerelésig. A döntést tovább bonyolítja, hogy egyelőre nem látszik, pontosan mikor tűnhet el az e-autók iránti kereslet két legnagyobb gátja, a viszonylag kis hatótávolság és a hosszú töltési időigény.

A német autógyártóktól korábban sem volt idegen az energiatárolók saját előállítása, a Daimler korábban rendelkezett önálló gyárral, ám 2015 óta már csak beszállítóktól beszerzett cellák összeszerelését végzi. Ugyanakkor szakértők szerint egy országhatáron belüli üzem a német elektromobilitást is előremozdíthatná, és egyúttal a Tesla Gigafactory beruházására is erőteljes választ adhatna.

Kiemelt Partnereink