Gyártók Bővült a négykarikás iskola Győrben

Bővült a négykarikás iskola Győrben

autopro.hu | 2015.09.22 16:05

Bővült a négykarikás iskola Győrben

Első mérföldkövéhez érkezett a győri Audi Hungaria Iskola bővítése: 453 tanuló kezdhette meg az új tanévet. 2017-ig egy új, modern iskolaközpont épül fel, ahol 650 diák tanulhat a jövőben.

Az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány által támogatott projekt legnagyobb részben a vállalat pénzügyi segítségével valósul meg. Az építkezést a magyar állam és Győr városa is támogatja, utóbbi az iskola közvetlen környezetében megvalósuló infrastrukturális beruházásokkal járul hozzá a projekt sikerességéhez.

A fotón balról: Somogyi Tivadar, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere, Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója, Thomas Sigi, az AUDI AG személy- és szociális ügyekért felelős igazgatótanácsi tagja és Czunyiné dr. Bertalan Judit, köznevelésért felelős államtitkár

– A haladás technikája mottónk jegyében fontosnak tartjuk, hogy a fiatalokat már egészen kisgyermekkortól, az általános iskolai képzés kezdetétől támogassuk – mondta Thomas Sigi, az Audi AG személy- és szociális ügyekért felelős igazgatótanácsi tagja. –Az iskola alapításával fontos lépést tettünk ennek érdekében.

– Vállalatunk személyügyi stratégiájának egyik alappillére a jövő generáció képzésének támogatása, amely már gyermekkorban elkezdődik. Ezért is fontos számunkra az Audi Hungaria Iskola bővítése. Az új komplexum lehetővé teszi, hogy az intézmény az ország egyik legmodernebb iskolájává váljon – mondta Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. – Kiváló, többnyelvű képzésével az Audi Hungaria Iskola telephelyünk vonzerejének növeléséhez is hozzájárul, hiszen a magas színvonalú oktatási kínálatból a régió is profitálhat.

A bővítés első ütemében 2000 négyzetméternyi iskolaépületet újítottak fel, további 4400 négyzetméteren új oktatási épületet és sportlétesítményt építettek fel a kivitelezők. A régi épület egy részét lebontották, a főépületet felújították és kibővítették. Mindezek mellett egy többfunkciós tornacsarnok, valamint egy új, 800 személy kiszolgálását lehetővé tevő, iskolakonyhával kiegészült menza áll a diákok rendelkezésére. A teljes bővítés eredményeként 44 oktatási helyiség fogja várni a tanulókat 9 600 négyzetméter összterületen.

Az Audi Hungaria Iskola 2013 óta elismert külföldi német iskolaként része a 142 külföldi német iskolából álló hálózatnak. Az intézmény képzési koncepciója mind a magyar, mind a német gyermekek számára lehetővé teszi a magyar és a német bizonyítvány megszerzését.

Az Audi Hungaria Iskola 2010-ben 3 évfolyamon, 58 diákkal kezdte meg működését Győrben és alapítása óta folyamatosan bővül. Az intézmény 12 évfolyamra bővítése – egészen az érettségiig – a 2017/18-as tanévben zárul le.

Kiemelt Partnereink