Gyártók Alapítványokat, iskolákat, óvodákat támogat a kecskeméti Mercedes

Alapítványokat, iskolákat, óvodákat támogat a kecskeméti Mercedes

autopro.hu | 2014.07.09 16:17

Alapítványokat, iskolákat, óvodákat támogat a kecskeméti Mercedes

A vállalat számos területen segíti a régió további fejlődését, megmutatva a társadalmi felelősségvállalás fontosságát.

Két éve támogatja a Merecedes-gyár a Bács-Kiskun Megyei Kórházban működő alapítványok munkáját, legutóbb egy újabb jótékonysági kerékpártúrával.

Április végén a elnyerte a Nagycsaládosok Országos Egyesületétől (NOE) a Bölcső Díj Arany fokozatát, amelyet a kecskeméti Kincs Nagycsaládosok Egyesületének 2013-ban nyújtott támogatásáért és anyagi hozzájárulásáért kapta. Tavaly a vállalat személyügyi osztálya és a Kincs Egyesület számára közös családi napot, kirándulást és barkácsolást szervezett. Az akció május közepén a Kolon tóhoz tett kirándulással folytatódott.

A vállalat idén is számos akcióval és pénzügyi adománnyal segítik az SOS Gyermekfalu rászoruló gyermekeit. Májusban a falu kinti területeit szépítették meg: a gyerekekkel közösen bokrokat, füvet és virágokat ültettek. Az SOS Gyermekfaluval már 2011 óta áll partnerségi kapcsolatban.

A Közösen a rákbeteg gyermekekért alapítvány május végén rendezett rákbeteg gyermekek számára motorozást Örkényben, az Euro Ringen. A rendezvényt az ország különböző tájairól érkező önkéntes motorosok és a Mercedes húsz munkatársa részvételével zajlott. Több mint 180 motoros és 70 család vett részt a gyermekével. Két CLA modellt is elvittek a rendezvényre, így sok olyan gyerek kipróbálhatta ezeket az autókat, akik testi fogyatékosságaik miatt nem ülhettek fel a motorokra.

A kecskeméti Petőfi Sándor Általános Iskola rendbe tételében segített a vállalat. Az ugyancsak helyi Hosszú Utcai Óvoda épületét felújítják, ezért azt a tavaszi szünetben kiürítették, és a teljes berendezést átköltöztették a Petőfi Sándor Általános Iskola épületébe. Az általános iskola épületében az óvodások 2014 szeptemberéig, a Hosszú Utcai Óvoda felújítási munkálatainak befejezéséig maradnak. A műszaki karbantartási részleg munkatársai segítettek az iskolában két éve üresen álló helyiségek kitakarításában. A gyár által biztosított anyagi hozzájárulásból pedig új kerti játékokat és alvómatracokat vásároltak, amelyeket a régi óvodaépület renoválása után tovább lehet majd használni.

Kiemelt Partnereink