Gyártók A Mercedes már nagyon várja a Genfi Autószalont

A Mercedes már nagyon várja a Genfi Autószalont

autopro.hu/B.B. | 2017.01.30 08:48

A Mercedes már nagyon várja a Genfi Autószalont

Márciusban mutatkozik be a csillagos márka E-osztályának új kabrióverziója. Egyesek már a tesztvezetésen is túl vannak, a többieknek egyelőre be kell érnie a frissen elárult műszaki paraméterekkel.

Hirdetés

A szedán, a kupé és a kombi kivitel után hamarosan ismét lesz tető nélküli változata a Mercedes E-osztálynak. A széles publikumnak csak márciusban, a Genfi Autószalonon mutatkozik be az új kabrió, a gyártó most azonban több részletet is elárult a kocsiról, melynek első példányai idén ősszel kerülhetnek tulajdonosaikhoz.

Elődjéhez képest az új modell tizenkét centiméterrel lesz hosszabb. A tengelytáv 11, míg a hátsó lábtér öt centivel nőtt, ezzel (a hátsó üléseknél) ez lesz a stuttgartiak legnagyobb helyet kínáló kabriója. Ez azért fontos, mivel a gyártó teljes értékű, négyüléses autót szeretne kínálni, akár mindennapos használatra. A Mercedes hagyományaihoz hasonlóan ez a gép is vászontetővel készül majd. A szerkezet húsz másodperc alatt nyit/zár.

A kabriók kínálatában először jelenik majd meg az összekerékhajtás, mint választható extra. A motorháztető alatt természetesen a többi E-osztályból már ismerős erőművek dolgoznak: a motorkínálat nagy, öt benzinmotor (184 lóerőtől egészen 401-ig), illetve két dízel (194 és 258 lóerővel) alkotja.

Kiemelt Partnereink