Elemzések Ezeket a munkaadókat szereti Európa

Ezeket a munkaadókat szereti Európa

autopro.hu/B.B. | 2016.08.10 09:51

Ezeket a munkaadókat szereti Európa

A legjobbnak tartott munkahelyek versenyében is előre törnek techcégek, az Apple már a Volkswagent is megelőzte. Eközben megcsappant a vállalkozói kedv a kontinensen.

Hirdetés

Továbbra is a Google kötelékében dolgozna legszívesebben az európai diplomások nagy része. A dobogó alsóbb fokain ezzel szemben volt mozgolódás, a Volkswagen a korábbi második helyről a harmadikra csúszott vissza, helyére az Apple lépett. Az újabb trendek alapján kirajzolódik, hogy első munkahelyül több tudományág végzettjeinek esetében is egyre többen az IT-szektorban keresnének állást.

A korábbi, hasonló felméréseken kiemelkedő helyen végzett nagy munkáltatók szerepe tehát valamelyest csökkent Európában, ezt pedig a Németországban még egy plusz tényező is indokolta: a dízelbotrány után csökkent a „Made in Germany” kifejezés vonzereje, közölte a Trendence igazgatója. Az Automobilwoche szerint Holger Koch elmondta, a jelenség leginkább a VW, a BMW, a Siemens, a Bosch és a Bayer cégekkel kapcsolatos kérdésekre adott válaszoknál volt szembetűnő.

Ezzel párhuzamosan az Applen túl erősödni tudott a Microsoft: a technikusok körében harmadik helyről a másodikra, a gazdasági területen végzettek megítélése szerint pedig tizedikről a hatodik helyre lépett előre. Összesítettben a cég épphogy leszorult a dobogóról. A top tízbe az IBM is bejutott, négyre emelve ezzel a techcégek számát.

Miközben az IT-vállalatok egyre népszerűbbek, megcsappant a vállalkozó kedv a kontinensen: a fiatal felsőfokú végzettségűek mindössze negyede indítana saját vállalkozást. A legnépszerűbb munkáltatókat 24 ország háromszázezer, közvetlenül a diplomaszerzés előtt álló személy vizsgálták az Trendence Graduate Barometer 2016 felmérés keretében.

Kiemelt Partnereink