Beszállítók Német céggel okosít a Tesla

Német céggel okosít a Tesla

autopro.hu/B.B. | 2016.11.10 12:30

Német céggel okosít a Tesla

A Grohmann Engineering felvásárlásával erősít know-how terén az elektromos autógyártó: tovább finomíthatja gyártási technológiáját, ami a Model 3 közelgő termelése előtt nagy segítséget jelenthet.

Hirdetés

Többek között automatizálással is foglalkozó vállalatot vett a Tesla, amivel az amerikai gyártó máris szert tett ezer új, magasan képzett európai dolgozóra. A lényeg természetesen nem ez, hanem a most megkaparintott tudás, amivel a gyártó még hatékonyabbá teheti a népautónak szánt Model 3 gyártását, írja az Automobilwoche.

Az Egyesült Államokban és Kínában is jelenlévő Grohmann felvásárlása arra is utal, hogy a Tesla igencsak komolyan gondolja, hogy 2017-ben újabb, immáron európai gyártókapacitásokat építsen ki. A Tesla 2018-ban már félmillió autót értékesítene.

A felvásárlás anyagi részleteiről a felek nem árultak el konkrétumokat, de a vételárat valószínűleg növelte a tény, hogy a Grohmann korábban a Tesla-rivális német prémiumgyártókkal (Daimler, BMW) is együttműködött. A Grohmann az automatizálás mellett akkumulátorokkal és üzemanyagcellákkal is foglalkozik, nem csoda hát, hogy segítségével a Tesla a világ legmodernebb gyárát szeretné felépíteni.

Nem a mostani felvásárlás az egyetlen kapcsolat Németország és a Tesla között, utóbbi ugyanis még májusban szerződtetett le egy korábban az Audinál dolgozó vezetőt.

Kiemelt Partnereink