Beszállítók Hazai kompetenciáit erősítené a Siemens

Hazai kompetenciáit erősítené a Siemens

autopro.hu | 2015.11.17 13:14

Hazai kompetenciáit erősítené a Siemens

A vasúti automatizálás témakörében rendezett átfogó szakmai fórumot a Siemens annak érdekében, hogy rendszeres párbeszédre sarkallja az iparági szereplőket. A rendezvény fő témája az elektronikus biztosítóberendezések és az Egységes Európai Vonatbefolyásoló Rendszer (ETCS) hazai közlekedésben betöltött szerepe volt. A fórumon az üzemeltető, a megrendelő, a tervező cé-gek, a független mérnöki szerepet betöltő szervezetek, és a szakterülettel fog-lalkozó felsőoktatási intézmények és szervezetek, azaz gyakorlati és tudomá-nyos szakemberek egyaránt részt vettek.

A fórumot Ludvig László, a Siemens Mobility divíziójának vezetője nyitotta, majd a Siemens hazai és külföldi szakemberei tartották meg előadásaikat. Szó esett a Sie-mens hazai iparban betöltött szerepéről, megvalósult és futó projektekről. Az előadók kiemelték, hogy a vállalat törekszik a magyar Siemens helyi kompetenciájának erősítésére. Bemutatták a Siemens ETCS rendszereinek hazai és nemzetközi pro-jektekben való alkalmazását, valamint a Siemens új Sinet biztonságos adatátviteli és a Sigrid decentralizált energiaellátó hálózatát is, amely nagy térbeli távolságokat áthidalva képes anyag- és energiatakarékosan működni.

A konferencia részvevői megismerhették a Siemens biztosítóberendezések elemei-ből modulárisan építkező Simis LC sorompórendszert is, mely Izrael, Litvánia, Nor-végia, Németország és Szlovénia vasútjai mellett Magyarországon is kedvelt meg-oldás: eddig 41-et telepített a Siemens. Előnyei közül a szakemberek kiemelték, hogy a legegyszerűbb konstrukciótól a legnagyobb terhelésig konfigurálható, így alkalmas akár 160 km/h-s vonalak kiszolgálására, de 20 közúti jelző összehangolt irányítására is képes.

– Egy olyan szakmai programsorozatot indítottunk el, ahol a szakma képviselői ér-demben tudnak egyeztetni a vasúti automatizálás magyarországi helyzetéről. A kezdeményezés sikerét a jelentős érdeklődés is mutatja, hiszen számtalan partne-rünk részt vett a szakmai fórumon. Célunk, hogy az eseményt rendszeresítsük, hoz-zájárulva ezzel a szakmai szereplők közötti párbeszéd fenntartásához – mondta Ludvig László.

Kiemelt Partnereink