Beszállítók Ha ez trend lesz, az USA sokat köszönhet majd a Delphinek

Ha ez trend lesz, az USA sokat köszönhet majd a Delphinek

autopro.hu/B.B. | 2017.02.06 10:38

Ha ez trend lesz, az USA sokat köszönhet majd a Delphinek

A beszállító megtalálta a módját, hogy a költségek komoly megugrása nélkül járjon Donald Trump kedvében: felmerült, hogy a nagymértékben automatizált gyártási folyamatokat telepítenék az USÁ-ba.

Hirdetés

Ha nincs komoly élőmunka, nincs komoly bérköltségnövekedés sem – lényegében ez az egyszerű gondolkodásmód áll a Delphi bejelentése mögött. A beszállító az Egyesült Államokban a vállalatvezetőkkel szemben megváltozott elvárásokra reagálva jelentette be, hogy az automatizált munkákat viszonylag egyszerűen át lehetne telepíteni Mexikóból az Egyesült Államokba.

Joe Massaro, a beszállító pénzügyi vezetője azt is elmondta, az élőmunkaigényes pozíciók kilencven százalékát a „legjobb költségű országokban” tartják fent, és mint minden más vállalat, az új munkahelyek létrehozásakor nagy szerepet kapnak az egyes országok vonatkozó szabályozásai.

Igaz, ha a Delphi valóban az USÁ-ba vinné az automatizált termelésének egy részét, a kis szakemberigény miatt az nem jelentene nagy lökést az ország munkahely-teremtési kísérleteiben. Ugyanakkor ha ragadós lenne a cég példája, akkor az Egyesült Államokat egyre nagyobb mértékben lepnék el az (autó)ipari robotok, ami versenyelőny-növekedést jelentene.

Kiemelt Partnereink