Beszállítók FCA-beszállítót szemelt ki a Samsung

FCA-beszállítót szemelt ki a Samsung

autopro.hu/B.B. | 2016.08.04 10:49

FCA-beszállítót szemelt ki a Samsung

A Magneti Marelli megvásárlásával a dél-koraiak tovább erősíthetik autóipari tevékenységüket – mindez több, mint hárommilliárd dollárba kerülhet.

Hirdetés

Eddigi legnagyobb, Dél-Koreán kívüli akvizíciójára készülhet a Samsung. A felvásárolni tervezett Fiat Chrysler-beszállítóért, melynek fő profilja járművilágítás, valamint szórakoztató és telematikai rendszerek készítése, akár több mint hárommilliárd dollárt is fizethet az ázsiai cégóriás, írja a cég belső köreiből származó információkra hivatkozva az Automotive News.

A lap szerint a Samsung jelenlegi alelnöke, Lee Jae Yong komolyan át szeretné alakítani az ország legnagyobb vállalatát, vagyis a stagnálással és visszaesésekkel bajlódó okostelefonos üzletág helyett egyre nagyobb hangsúlyt fektetne az autóiparba és a fogyasztói elektronikára.

Az okostelefonokon felül a chipek és televíziók terén is legnagyobbnak számító elektronikai cég nem kívánta megerősíteni a Magneti Marellivel zajló tárgyalásokról szóló híreket. Mindenesetre a terjeszkedés nem volna nagy meglepetés, hiszen több hasonló techóriás (Apple, Google, Baidu) is komoly összegeket fektet autóipari fejlesztésekbe.

Tavaly decemberben maga a Samsung is létrehozott egy autóipari alkatrészek, szórakoztató eszközök, valamint önvezetéssel kapcsolatos fejlesztői csoportot, ezen felül júliusban a Samsung Shanghai 451 millió dollárért bevásárolta magát a kínai, elektromos autókat gyártó BYD cégbe.

A Magneti Marelli komoly tapasztalattal rendelkezik a műholdas navigáció, a szórakoztató és telematikai, valamint egyéb kommunikációs rendszerek terén, szolgáltatásai a parkolássegítő asszisztensek és lopásgátlók gyártásától a biztosításokig terjednek.

Kiemelt Partnereink