Beszállítók A Takata jobban hisz a magyar beszállítókban, mint ők magukban

A Takata jobban hisz a magyar beszállítókban, mint ők magukban

autopro.hu | 2015.03.06 09:09

A Takata jobban hisz a magyar beszállítókban, mint ők magukban

Kersten Bachmann, a biztonságtechnikai cég miskolci vállalatának vezetője szerint büszkébbek lehetnének magukra a hazai járműipari cégek.

Hirdetés

Alig kezdődött meg a termelés a Takata észak-magyarországi gyárában, néhány hónappal később már a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) Local Partnership díját vehette át a hazai leányvállalat első embere. Ennek kapcsán készített vele interjút a Budapest Business Journal, amelyből kiderül, milyen nagy mértékben elkötelezett a beszállító a magyar vállalkozókkal való együttműködés terén.

Kersten Bachmann elmondta, magát a miskolci üzemet eleve teljes mértékben hazai cégek építették fel, a termelés kapcsán pedig nem csupán az egyes alkatrészek beszállításában, hanem a gyártástechnológiai berendezések vásárlásakor is jelentősen számoltak a hazai vállalatokkal.

Ésik Róbert, a HIPA vezetője adta át a díjat Kersten Bachmann részére

A gyárvezető szerint nemcsak a nyelvtudás hiánya, hanem a magyaros bürokrácia sem könnyíti meg a külföldi cégek letelepedését. Szerinte a magyarok lehetnének sokkal büszkébbek is a saját teljesítményükre, ennek mentén bátrabban kereshetnének üzleti lehetőségeket külföldön.

- Fontosnak tartjuk, hogy kifejezzük a köszönetünket annak a cégnek, amelyik a tavalyi évben kimagaslóan sokat tett annak érdekében, hogy minél több magyar beszállító vehessen részt a termelési és gyártási folyamataiban - mondta Ésik Róbert, a HIPA elnöke a díj átadásakor.

A termelés mellett az interjúalany hangsúlyos feladatként jelölte meg a Miskolci Egyetemmel kialakuló kooperációjukat, a duális képzésben való aktív részvételt, a fiatal tehetségek támogatását.

Kersten Bachmann egyértelművé tette: a Takata azért települt hazánkba, mert hisznek a helyi beszállítói potenciálban, a magyar munkaerő képességeiben és a fejlődési perspektívákban.

Kiemelt Partnereink