Beszállítók 33 milliárdos beruházást visz a Thyssenkrupp Jászfényszarura

33 milliárdos beruházást visz a Thyssenkrupp Jászfényszarura

MTI | 2016.02.23 13:13

33 milliárdos beruházást visz a Thyssenkrupp Jászfényszarura

A beruházással csaknem 500 új munkahely jön létre - jelentette be Marc de Bastos Eckstein, a Thyssenkrupp Presta Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Hirdetés

Zöldmezős beruházás eredményeképp, a budapesti K+F kompetencia központon és a győri gyáron kívül 2017-től Jászfényszarun is gyárt kormányrendszereket és hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket a vállalat.

Az ügyvezető igazgató felidézte, hogy az óriásvállalat 1999-ben kezdte meg elektromos kormányrendszerek fejlesztését Magyarországon, majd 2007-ben alapították meg a Thyssenkrupp Presta Hungary Kft-t., 2013 júniusában nyílt meg a győri gyáregységük, ahol az Audi számára gyártanak első és hátsó futóműveket.

Marc de Bastos Eckstein

Az eseményen kapott tájékoztató szerint a magyar mérnökök által fejlesztett elektromechanikus rásegítésű kormányrendszerek energiatakarékosabbak a hagyományos hidraulikus szervóknál és járművenként akár fél liternyi üzemanyagot is megtakarítanak száz kilométeren. Olyan vezetést támogató alkalmazások használatát teszik lehetővé, mint az automatikus parkolási segéd, a sávtartó alkalmazás, vagy akár az önvezető, autonóm autó.

A Thyssenkrupp a világ egyik legnagyobb acélgyártással, autó-, gép-, energia- és építőipari alkatrészek gyártásával foglalkozó vállalata, amely jelenleg 77 országban 497 leányvállalatot üzemeltet, mintegy 155 ezer alkalmazottal, ebből mintegy 1000 dolgozik Magyarországon.

Kiemelt Partnereink