Beszállítók 288 férőhellyel bővül a Hankook munkásszállója

288 férőhellyel bővül a Hankook munkásszállója

autopro.hu | 2015.07.15 11:09

288 férőhellyel bővül a Hankook munkásszállója

A Hankook Tire tovább bővíti dolgozói számára fenntartott szállóját. A 100 százalékban saját forrásból épülő új szárnyra a vállalat folyamatos fejlődése, a 3. ütem elindulása és a 950 új dolgozó miatt van szükség. A jelenlegi 500 férőhelyen felül plusz 288 dolgozó lakhat majd teljesen térítésmentesen a gyártól mindössze 800 méterre lévő, 3 csillagos apartmankomplexumban. Az új szárny és egyéb létesítmények építésénél a kényelmi szempontok mellett ügyelnek az energiatakarékos technológiák és anyagok használatára is.

A Hankook 144 darab kétfős, 26 m2-es lakóegységgel bővíti az eddig 500 embernek lakhatást biztosító apartman épületét, a Hankook Házat. A korszerű épület mindössze 800 méterre helyezkedik el a cég telephelyétől, és olyan dolgozók vehetik igénybe teljesen térítésmentesen, akik lakhelye 50 km-nél messzebb van, vagy arra nem közlekedik a Hankook ingyenes buszjárata. Négy emelettel és összesen 7700 m2-rel bővül a komplexum, ami így már közel 20 000 m2-en biztosít majd lakhatást a gyár dolgozóinak. A beruházás 100 százalékban Hankook forrásból, 1,8 milliárd forintból valósul meg. A munkálatok 2015 júniusában kezdődnek és a tervek szerint jövő áprilisban adják át az új szárnyat és létesítményeket a dolgozóknak.

Az új szárny apartmanjai a korábbiakhoz hasonlóan kétszemélyesek, a modern épületgépészeti irányelvek közül mennyezeti felülethűtéssel és fűtéssel, padlófűtéssel és LCD TV-vel felszereltek, a lakórész mellett fürdőszobát és teakonyhát is kialakítanak bennük. A szálló eddig is biztosított kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget a lakók számára, a bővítés során azonban ezek a lehetőségek is bővülni fognak. A szabadidős és sportkomplexum kibővült funkciókkal, összesen 500 m2-en várja majd a kikapcsolódni vágyó dolgozókat. Az új épületszárny a jelenlegi sportpályák helyére épül, ezért ezeket a létesítményeket is átalakítják, kibővítik, valamint plusz szabadidős kiszolgálóegység is létesül, konyhával, grill terasszal, öltözővel és lelátóval.

A kényelmi és kikapcsolódást segítő funkciók mellett kiemelt figyelmet kapott a környezettudatosság is. Energiahatékony szempontok vezérelték az építészeket, amikor korszerű mennyezetfűtést- és hűtést, a vizesblokkokban padlófűtést, illetve hővisszanyerős folyadékhűtést terveztek az új épületrészbe. A beruházás része 258 új, köztük három mozgássérült parkoló létesítése is.

Kiemelt Partnereink