Beszállítók 170 alkalmazottat elküld a nagykanizsai gépgyártó

170 alkalmazottat elküld a nagykanizsai gépgyártó

MTI | 2016.03.04 09:24

170 alkalmazottat elküld a nagykanizsai gépgyártó

Csoportos létszámleépítés zajlik a OT-Industries-DKG Gépgyártó vállalatnál - a lépés legfőbb oka az orosz megrendelések visszaesése.

Az olaj- és gázipari berendezéseket gyártó OT Industries a vállalat kommunikációs szakértője szerint az utóbbi évben nehéz helyzetbe került: a tartósan alacsony olajár miatt a cég legnagyobb megrendelőinek számító orosz vállalatoknál visszaesett a beruházása hajlandóság, ami a zalai vállalatnál jelentős veszteséget eredményezett.

Battai Eszter azt is elmondta, hogy a tervezett 170 fős csoportos leépítésre a nagykanizsai üzem gyártási képessége és a több évtizedes tapasztalat megőrzése miatt van szükség. A tervezett elbocsátásokról március 7-én kezdődnek az egyeztetések.

A lépés közvetett oka az olajárak csökkenése

Míg 2010-ben az akkor még 630 főt foglalkoztató cég 8,2 milliárd forint árbevétel mellett egymilliárd forint feletti adózott eredményt ért el, 2014 végén az alkalmazottak száma már csak 351 fő volt, a vállalkozás pedig 6,4 milliárd forintos nettó árbevételt és 137 millió forint mérleg szerinti nyereséget könyvelhetett el.

Kiemelt Partnereink