Best Practice Az elektromos jármű jövője a teszt oldalról is biztosított

Az elektromos jármű jövője a teszt oldalról is biztosított

2016.05.18 15:20

Az elektromos jármű jövője a teszt oldalról is biztosított

Nyílt titok, hogy a járműipar kardinális változásokon megy keresztül. A világ nagy járműgyártói az elektromos járművek piacán innovatív fejlesztéseikkel az elektromos járművek hatótávjának növelésén és a költségek csökkentésén fáradoznak. Párhuzamosan az automotive háttéripar által gyártott tesztberendezések, diagnosztikai eljárások és szervizelési módszerek is változóban vannak.

Hirdetés

A megváltozott piaci igényekre a dunaharaszti székhelyű 25 éves járműdiagnosztikai tapasztalattal rendelkező ENERGOTEST Kft. már az elektromos járműgyártás hajnalán reagált, olyan technológiák és tesztberendezések kifejlesztésével, amelyek lehetővé teszik az elektromos járművek dinamikus vizsgálatát.

Egyre nagyobb a térhódítása környezetkímélő járműveknek urbánus környezetben. Ezek tesztelésére alkalmas az ENERGOTEST Kft. mérnökei által elektromos haszongépjárművek és buszok menet-szimulációjára kifejlesztett mobil görgős teljesítménymérő próbapad, aminek segítségével felvehető a vizsgálandó elektromos jármű dinamikai modellje. Az önmagát teljesen automatikusan telepítő mobil konténeres teljesítménymérő próbapad a dinamikus fékberendezés révén teljes, négy-negyedes hajtás vizsgálatokra is képes, úgy mint: toló üzem, fékező üzem, tömeg szimuláció és energia egyensúly vizsgálat. A próbapad az elektromos járművek olyan extrém vizsgálati körülményeit is képes szimulálni, mint például: nagy nyomaték tartó üzem álló helyzetben (álló görgők), lejtmenet- hegymenet szimuláció, emelkedőn történő elindulás szimuláció, visszagurulás gátlás vizsgálat. Az e-pad fontos funkciója még a visszahajtásos töltési vizsgálat, amelynek segítségével a görgőkön történő visszahajtás által a tesztelt elektromos jármű akkumulátorának töltési ciklusa szimulálható. A mérés- adatgyűjtést CAN BUS kommunikáció biztosítja. A saját fejlesztésű felhasználói szoftverben az eltérő munkapontú vizsgálati üzemmódok ciklusba szervezhetők.

A járműdiagnosztikai és tesztberendezések területén szerzett tapasztalattal rendelkező ENERGOTEST Kft. az elektromos járművekbe épített hajtómotorokkal egyenértékű kiszerelt motorok teljes körű vizsgálatára, valamint az E-járművek feszültségviszonyainak vizsgálatára is kínál innovatív megoldásokat, nem levéve tekintetét az elektromos járműiparág folyamatosan változó színteréről.

(x)

Kiemelt Partnereink