Trend Telematikával támogatja a Ford a gazdaságos üzemelést

Telematikával támogatja a Ford a gazdaságos üzemelést

autopro.hu | 2014.10.08 15:58

Telematikával támogatja a Ford a gazdaságos üzemelést

Az európai haszongépjármű-flották teljesítményének optimalizálása érdekében a Ford bevezeti a Ford Telematics rendszert: a Telogis vállalat által működtetett Ford Telematics rendszer révén akár 20 százalékkal is csökkenthető az üzemanyagköltség.

Hirdetés

Az egyes járművekből érkező, valós idejű adatok lehetővé teszik a flottamenedzserek számára, hogy nyomon kövessék az autók helyzetét, üzemanyag-fogyasztását, a járművezető viselkedését, illetve észleljék a biztonsági és karbantartási célú riasztásokat. A rendszer révén közvetlenül hozzá lehet férni a járművek diagnosztikai adataihoz, ami lehetővé teszi az egyéb költségek csökkentését, a járművezető biztonságának javítását és az üzemeltetés optimalizálását.

A Ford Telematics rendszer a járművekből érkező adatokat – például a jármű helyzetére vonatkozó, GPS-modulból származó információkat vagy az autó fedélzeti elektronikai rendszereiből származó adatokat – egy beépített mobiltelefon révén a Telogis weboldalára közvetíti. Azáltal, hogy a telematikai rendszer hozzáfér a Ford védett járműdiagnosztikai adataihoz, az üzemeltetők többek közt az olajcserével, a vízzel szennyezett gázolajjal, az abroncsnyomással, a biztonsági öv használatával és a légzsákok állapotával kapcsolatos riasztásokat is nyomon követhetik.

– A telematika újabb példája annak, ahogyan a Ford intelligens technológiákkal segíti vásárlóit, hogy haszongépjármű-flottáikat a lehető legjobb minőséggel, biztonságosan és fenntarthatóan üzemeltethessék – nyilatkozta Steve Barrow, a Ford Európa haszongépjármű-szolgáltatásokért felelős vezetője.

Kiemelt Partnereink