Trend Dolgok internete: két új nagy név húz bele a fejlesztésbe

Dolgok internete: két új nagy név húz bele a fejlesztésbe

autopro.hu/B.B. | 2016.11.18 09:20

Dolgok internete: két új nagy név húz bele a fejlesztésbe

Összefog a T-Systems és az Eaton, a cél az egyes eszközök felhőn keresztüli minél egyszerűbb felügyeletének megteremtése.

Közös munkába kezd az IT-szolgáltató T-Systems és az energiagazdálkodással is foglalkozó Eaton, írja az Automobilwoche. A két különböző ágazat képviselője a dolgok internetét (Internet of Things – IoT) csiszolná tovább, ugyanis a gépgyártók és -üzemeltetők munkáját könnyítené meg azzal, hogy az egyes eszközöket és hálózati rendszereket közös felhőbe kapcsolná.

Az új multi-platform nem csak a gépek még optimálisabb kihasználtságát, hanem például kopásuk és ezáltal a működési költségek még pontosabb kalkulációját is lehetővé tenné. Az intelligens adatelemzés fő előnye, hogy akár több gép teljes élettartama alatt is, helyszíntől függetlenül végezhetők el a velük kapcsolatos vizsgálatok.

A duó kísérleti partnerek bevonásával végezné a fejlesztéseket, a vizsgálatokat a partner által meghatározott paraméterekkel is bővítenék. Ez a későbbiekben segítheti, hogy a T-Systems és az Eaton ne csak csúcstechnológiai eszközöket, hanem személyre szabott szolgáltatásokat is képes legyen nyújtani.

A T-Systems becslései szerint ma az IoT előnyeinek mindössze öt százalékát használja ki az ipar. Az arány növelésének legnagyobb akadálya az egyes rendszerek komplexitása, de a hálózatba kapcsolás biztonságának kétes megítélése sem segíti a javulást. A szolgáltató éppen ezért hangsúlyozta, hogy a technológia alkalmazása megfelel a szigorú német adatvédelmi törvényeknek.

Kiemelt Partnereink