Trend Az elektromos autógyártók új ellenfele: Kína

Az elektromos autógyártók új ellenfele: Kína

autopro.hu/B.B. | 2016.12.15 10:30

Az elektromos autógyártók új ellenfele: Kína

Folyamatosan érkeznek a hírek a villanyautókat fejlesztő kínai vállalatokról, a legújabb feltörekvő a villanysportkocsi után e-SUV-ot ígérő NextEV.

Hirdetés

Az elektromos hajtás megjelenésével és terjedésével párhuzamosan komoly kihívással szembesültek a nagymúltú autógyártók: a járműipari belépési korlátok enyhülésével. Ezt mi sem mutatja jobban, minthogy lassan szinte sorozatban érkeznek az elektromos kocsit fejlesztő kínai leendő gyártókról szóló hírek.

A NextEV is egy ilyen vállalat a közelmúltban egy utcai használatra is alkalmas 1360 lóerős árammal hajtott sportkocsit villantottak, ám most kiderült, ennél jóval szélesebb fogyasztói kört megszólítani is képes fejlesztés is lehet a tarsolyukban. Az autoblog.com beszámolója szerint egy elektromos SUV lehet az egyelőre igazán kicsi vállalat következő terméke.

Ha a NextEV-nek valóban sikerülne egy ilyen terméket a piacra dobnia a közeljövőben, azzal borsot törhetnének még a legnagyobb, vagy legjobban menő gyártók orra alá is: első lehetséges kihívottként természetesen a Tesla Model X juthat eszünkbe, de az is köztudott, hogy többek között az Audi, a Mercedes és a Jaguar is gőzerővel dolgozik hasonló modellen.

Az EP 9 igazi fenevadnak tűnik, a SUV-ot viszont még nem mutatták meg a kínaiak

A NextEV az igazán népszerű szegmens leendő jövevényével kapcsolatban 530 kilométeres hatótávot és 2018-as piaci bemutatkozást ígér – utóbbit azért jobb óvatosan kezelni, hiszen láttunk már lassan, de biztosan feledésbe merülő bátor ígéreteket.

Kiemelt Partnereink