Trend A járműipar adja a legjobb női munkahelyet

A járműipar adja a legjobb női munkahelyet

autopro.hu | 2015.11.17 12:55

A járműipar adja a legjobb női munkahelyet

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség a Personal Hungary Emberierőforrás-menedzsment Szakkiállításon adta át a „Legjobb Női Munkahely 2014” díjakat.

Az első díjat a GIMEX-Hidraulika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kapta a zsűri döntése alapján. A rendszerváltás után alakult, 22 éves tapasztalattal rendelkező családi kisvállalkozás fő profilja a műszaki kereskedelem, a gépipar és az autóipar területén beszállítóként tevékenykedik. 2013-tól a győri telephely háromszorosára nőtt, a cég kisvállalkozásból lassan középvállalkozássá válik. A foglalkoztatottak száma 22 főre emelkedett, ebből 8 női munkatárs. A vállalkozásnak jelenleg 3 nő a tulajdonosa, valamint 35 év alatti nő az ügyvezetője.

A Gimexet a kezdetektől a rendszeretet, rendszerszemlélet, korrekt üzletfilozófia, az adó- és áfacsalás elutasítása, a minőség szem előtt tartása, értékes végtermék előállítása, szavahihetőség és szakértelem jellemzi. A dolgozói számára folyamatos képzést tesz lehetővé, a teljesítményt segítő munkakörnyezet kialakítása jellemzi a céget. Nemtől függetlenül szívesen alkalmaznak pályakezdőket is. Amennyiben a családoknak, nőknek szükségük van rá, rugalmasabb munkaidőt, részmunkaidőt és az otthoni munkavégzés lehetőségét is biztosítják a vezetők.

A második díj az XAPT Hungary Kft. birtokába került. A tanácsadó cég életében az elmúlt 1,5 évben jelentős változások történtek. Új területetek alakultak, melyek élére női vezetőket választottak. Középvezetőiknek közel fele női munkavállaló.

Több kismama érkezett vissza az utóbbi időben, hogy újra dolgozhasson. Várandós munkatársaik számára lehetővé teszik az otthoni munkavégzést, hogy ameddig úgy gondolják, munkában tudjanak maradni. Függetlenül attól, hogy a munkatárs milyen pozícióból ment szülési szabadságra, visszatérésekor próbálnak olyan munkarendet és pozíciót találni számára, ami a lehető legjobban megfelel élethelyzetének. Rugalmas munkarendet biztosítanak, hogy időben el tudjanak menni a picikért a bölcsődébe, óvodába. Nyári tábort terveznek biztosítani a dolgozók gyermekeinek.

Nagyon fontos számukra a pályakezdő nők támogatása. Fiatal lányoknak megmutatják, hogy egy IT cégnél milyen lehetőségük van, ha ezen a pályán szeretnének elhelyezkedni. A cég nem alkalmaz semmilyen etnikai, nemi, korra vonatkozó megkülönböztetést új munkatársak kiválasztása során.

Kiemelt Partnereink