Techtogether Már dolgoznának a gödöllői járműépítők

Már dolgoznának a gödöllői járműépítők

autopro.hu/P.M. | 2016.10.20 10:30

Már dolgoznának a gödöllői járműépítők

A Szent István Egyetemen két hallgatói csapat olvadt össze a Techtogether Automotive Hungaryre, így lesznek a teamben olyanok, akik az energiahatékonyságban jártasak és olyanok is, akik az automatizálásban.

Hirdetés

– BC Team jelenleg egy elektromos Formula Student jármű tervezésén, fejlesztésén dolgozik. Terveink szerint 2018 nyarán a magyarországi versenyen mutatkozunk be. Szükségünk lenne a tervezési folyamatokhoz egy CAD tervezőrendszerre, illetve a fizikai munkákhoz szerszámokra, különböző tárolókra – például polcrendszerekre, szerszámoskocsira, különböző méretű műanyag konténerekre, dobozokra – sorolta Horváth Bence, a BC Team csapatvezetője.

Ebből a csapatból többen kis- és középvállalkozásoknál helyezkedtek el, például a Fazekas Kft.-nél, vagy a Matulay Innovationsnél tervezőmérnök pozícióban. Arra is van példa, hogy multinacionális céghez kerültek a régi csapattagok. Például az Audi Hungaria Motor Kft.-hez mint konstruktőr, vagy a Beko Engineering Kft.-hez mint tervezőmérnök. A Techtogether Automotive Hungaryre mezőgazdasági gépészmérnöknek és gépészmérnöknek tanuló hallgató képviseli a csapatot.

– A mi csapatunk, a SZIE-Kart Team, idén harmadik alkalommal vett részt a Go-Kart! Go-Bosch! versenyen. Mindhárom évben jó eredményt értünk el, utoljára harmadik helyen végeztünk az intelligent driving kategóriában – vette át a szót Tajti Anna rebeka, a másik team csapatkapitánya. – A rendezvényre egy közel autonóm gokart kifejlesztése volt a feladatunk. A csapatunk ezt abszolválta is, így sikerült a járművel több, az autóiparban jelenleg is fejlesztés alatt álló funkciót megvalósítanunk. Ilyen többek között az otthoni környezetben történő automata parkolás, a merőleges- és párhuzamos parkolás, a vészfékezés, illetve a telemetria. A célunk a megszerzett gyakorlati tudásunk felhasználása és kamatoztatása.

Mint mondta, a csapat elsősorban nem szponzort keres, sokkal inkább egy cég alapításában segítséget nyújtó partnereket, esetleg potenciális vevőket.

– Az általunk kifejlesztett technológiák a valóságban már működnek is, ezt be is tudjuk mutatni. A fő profi lunk az intelligens járművezetés, járműfejlesztés, de minden műszaki fejlesztésre nyitottak vagyunk, mivel szeretjük a kihívásokat rejtő mérnöki feladatokat. A legbüszkébbek a csapat összetartására, szervezettségére és fegyelmére vagyunk. Az, hogy tízen kevesebb, mint egy év alatt mintegy 1760 munkaórát fektettünk egy gokart megépítésébe, remekül példázza a kitartásunkat, szorgalmunkat, elhivatottságunkat. A mérnöki- és műszaki életben szeretnénk minél nagyobb ismeretségre szert tenni, emiatt fontosnak tartjuk azt, hogy a támogatóinkkal szoros kapcsolatrendszert tudjunk kialakítani. A jövőben a jelenleg meglévő szálakat is még szorosabbra szeretnénk fűzni.

Kiemelt Partnereink