Szolgáltatók Elég volt! Új emissziós tesztrendszer jöhet a németeknél

Elég volt! Új emissziós tesztrendszer jöhet a németeknél

autopro.hu/B.B. | 2017.07.06 08:40

Elég volt! Új emissziós tesztrendszer jöhet a németeknél

A VW-botrány után lassan két évvel rendszerszintű reformokba kezd Németország: az új szabályozásban a fogyasztóvédelemtől az önkormányzatokon és a környezetvédőkön keresztül a minisztériumokig sokan szerephez juthatnak.

Hirdetés

Új ellenőrzési szervezet alakul Németországban a VW-botrány után megtépázott autóipari fogyasztói bizalom helyreállítása után. Az Automotive News szerint az új intézet fogyasztói szervezeteket, önkormányzatokat, környezetvédelmi csoportokat, a járműipar képviselőit és az illetékes minisztériumokat tömöríti majd, hogy átláthatóbbá és megbízhatóbbá tegye a hatósági vizsgálatokat.

A KBA hatóköre megmarad, továbbra is ez a szervezet felel majd az új modellek engedélyeztetéséért és a közlekedési minisztériumnak való beszámolásért.

Az újonnan létrehozandó alakulat évente hetven modellt vizsgálhat valódi forgalmi körülmények között – ilyen lehet a légkondicionáló használata, és a különféle, laboratóriuminál életszerűbb vezetési szokások alkalmazása. Az emissziós és fogyasztási eredmények nyilvánosak lesznek, így azok nemcsak a vevőknek segítenek eligazodni, hanem az autógyártóknak is hiteles eredményeket szolgáltatnak a versenytársakról.

A német autópiacot 2015 szeptemberében rázta meg a VW-botrány, amit újabb és újabb sokkok követtek. Nemrég a Zafira és a Smart típusok esetében mértek túl magas széndioxid-kibocsátást, a napokban pedig a hatóságok egy tizenkétmilliós tervezett visszahívásról számoltak be. Ezek után teljesen érthető minden törekvés, ami plusz hitelességet adhat az autóiparnak, különösképpen a dízelhajtásnak.

Kiemelt Partnereink