Gyártók Összefog a Toyota és a Microsoft

Összefog a Toyota és a Microsoft

autopro.hu | 2016.04.06 15:30

Összefog a Toyota és a Microsoft

Több mint másfél milliárd forintos közös vállalkozást indít a világ legnagyobb autógyártója az egyre inkább az autóipar felé kacsintgató szoftvercéggel.

A Toyota Connected vállalkozást Zack Hicks, a Toyota észak-amerikai informatikai vezetője irányítja majd. A Toyota elsősorban az egyre több technológiai újítással felszerelt járművek vezetési élményét szeretné növelni, de a Microsofttal közös munka során fejlesztenék a telematikai, adatelemzési és a járművek összekapcsolását lehetővé tevő hálózatok biztonságát is.

Zack Hicks

A duó a techcég Azure felhőalapú szolgáltatását felhasználva az autonóm járműveknél is alkalmazott valós idejű információk kommunikálását és feldolgozását tovább javítva emelnék az egyelőre még emberek végezte vezetés személyességét és biztonságát.

Zack Hicks az autonews.com beszámolója szerint úgy nyilatkozott, hogy a technológia fejlődésével az autók tanulmányozni fogják tulajdonosaik szokásait, így az algoritmusok fogják meghatározni, miként lehetnek gazdáik legnagyobb hasznára – mindezt akár már hetekkel előre is. A tervek szerint a fejlesztések opcionálisak lesznek, vagyis nem erőltetik rá arra, aki egyelőre nem kér a jövő autózásából.

A Toyota mindeközben egy sokkal nagyobb mértékű K+F tevékenységet is végez: az egymilliárd dolláros, ötéves fejlesztési terv során a Stanford Egyetem és Massachusetts Institute of Technology közreműködésével a mesterséges intelligenciát és a robotikát érintő kutatásokat folytat.

Kiemelt Partnereink