Gyártók Nem várt módon zárult a Tesla a halálos balesete miatti nyomozás

Nem várt módon zárult a Tesla a halálos balesete miatti nyomozás

autopro.hu/B.B. | 2017.01.20 11:11

Nem várt módon zárult a Tesla a halálos balesete miatti nyomozás

Az amerikai hatóságok szerint a gyártó nem hibázott a teherautó vontatmánya alá hajtó, Autopilot üzemmódban közlekedő kocsi esetében.

Hirdetés

Nincs elegendő bizonyíték, ami alátámasztaná a Tesla hibáját egy tavaly júliusi, az önvezető(nek mondott) autózás történetének első halálos áldozatát követelő balesetben. A nyomozás a baleset körülményeinek és a kocsi által rögzített adatok kielemzése után arra a következtetésre jutott, hogy nincs szükség biztonsági visszahívásokra az eset miatt.

A komoly sajtófigyelmet kapó tragédiában egy Tesla Model S önvezető üzemmódban nem érzékelt egy, az úton keresztbe áthajtó nyerges vontatót, így a pótkocsi alatt áthajtva az leborotválta az autó tetejét. Az NHTSA szerint a sofőr baleset előtti utolsó, vezetéssel kapcsolatos reakciója túl későn, két másodperccel az ütközés előtt történt.

Bár a gyártó az esetet követően számos kritika miatt nem csak az Autopilot funkció marketingstratégiáját dolgozta át, hanem a komplett technológiát, a nyomozás eredménye így is meglehetősen kedvezőnek mondható a Teslára nézve. Nagyon valószínű, hogy a különösebben nem hangoztatott apróbetűs részben leírtak mentették meg Elon Musk cégét a tényleges felelősségrevonástól, ami az önvezető technológia iránti komoly vevői bizalomvesztéssel járhatott volna.

Kiemelt Partnereink