Gyártók Megdöbbentő: elkapkodják az új VW modelleket Amerikában

Megdöbbentő: elkapkodják az új VW modelleket Amerikában

autopro.hu | 2015.11.17 09:50

Megdöbbentő: elkapkodják az új VW modelleket Amerikában

Bajban vannak az USA márkakereskedései, de nem azért, amire elsőként gondolnánk. Úgy viszik a konszern autóit, hogy a gyártó nem győzi feltölteni a kiapadó készleteket.

Annyi negatív hatásról írtunk már az elmúlt két hónapban, mióta kiderült és elterebélyesedett a dízelbotrány, hogy ideje volt pozitív hírrel is jelentkeznünk. – Soha nagyobb kihívással ne kelljen megküzdenünk – ezt üzenik a márka tengerentúli értékesítői, miután olyan pörgős októbert zártak, amire rég volt példa. Csupán első nekifutásra tűnik hihetetlennek a dolog, hogy tudniillik elpártolás helyett még jobban megrohamozták a kereskedéseket az amerikaiak.

A jelenség oka a VW gyors jóvátételi válaszlépéseiben, ösztönzőiben keresendő, elsősorban abban a 2000 dolláros kedvezményben, amit a kárvallott autótulajdonosok kapnak „minőségi autócsere” esetén. Az új Volkswagen modellek ára így ugyanis versenyképesebbé vált a Honda, Ford, Nissan járműveivel. Valami olyasmit mondhatnak tehát az amerikaiak: most veszek új Volkswagent, amikor ilyen olcsó az új.

Nincs annyi Tiguan raktáron, amennyit vinnének az amerikai vásárlók

Egyes kereskedések arról számolnak be, hogy 50 százalékkal megnőtt az egy hónapra eső eladásaik száma. Máshol hiába adták le idejekorán a rendelést az új Passat modellekre, csak ezekben a napokban ért oda az októberre várt szállítmány.

A kereskedéseknél október végén 52 ezer 596 új autó volt raktáron, ami nagyjából 48 napra elegendő készlet, ám pár ezer olyan autó is beleszámít a közösbe, amelyeket nem adhatnak el a dízeles tiltólista miatt. Ez pedig azt jelenti, hogy a következő hónapokban hiánycikk lesz néhány VW típus – leginkább a Tiguan modellért kapkodnak – az Amerikai Egyesült Államokban. Ki gondolta volna?

Kiemelt Partnereink