Gyártók Magyar szívű az Év Autója

Magyar szívű az Év Autója

autopro.hu | 2016.03.01 08:24

Magyar szívű az Év Autója

Az új Opel Astra lett az iparág legtekintélyesebb díjának győztese. 22 európai ország 58 zsűritagja 309 szavazatot adott le az Astrára, míg 294-et a Volvo CX90-re, illetve 202 pontot a Mazda MX-5-re.

A szakportálunk által is letesztelt Astra a COTY (Car of the Year) fináléjába került hét modell közül emelkedett ki győztesként. A sportos roadstertől a prémium-limuzinon át a hobbi-terepjáróig több mint negyven új modell szerepelt az eredeti mezőnyben.

- Az új Astra új korszak kezdetét jelöli az Opelnél. Győzelme az Év Autója versenyen arra utal, hogy a helyes úton járunk - mondta Karl-Thomas Neumann, a német autógyártó elnök-vezérigazgatója.

Az európai Év Autója díjat 1964-ben alapították, az ideivel együtt ötször nyerte el az Opel. Az Opel Kadett E volt az első rüsselsheimi díjazott, 1985-ben. Két évvel később az Omega A ismételte meg sikerét, az utóbbi években pedig kétszer is diadalmaskodott a márka – az Insignia 2009-ben, az Ampera 2012-ben győzött.

Három új Opel típus legutóbbi kiadását is Év Autójává választották. Tavaly őszi bemutatása óta az új Astra már olyan nemzetközi díjakat nyert, mint a SafetyBest és az Arany Kormánykerék, valamit az Euro NCAP töréstesztjén a maximális, ötcsillagos értékelést kapta.

Az „Év Autója” cím új viselőjének mind az ötajtós, mind a Sports Tourer változata teljesen új, könnyűszerkezetű architekturára épül. Teljesítményét kizárólag a legújabb generációs benzin- és dízelmotorok szolgáltatják. Okostelefon-integráció és az úttörő Opel OnStar személyes csatlakoztatási és szolgáltatási asszisztens tesz lehetővé modern kapcsolódást. Az Astra, folytatva az Opel tradícióját, korábban csak magasabb kategóriákban ismert felszereléseket vezet be a kompakt osztályban, például az IntelliLux LED mátrixvilágítást.

Kiemelt Partnereink