Gyártók Legóként variálható a Crafter

Legóként variálható a Crafter

autopro.hu/P.M. | 2016.08.07 06:54

Legóként variálható a Crafter

Minden vásárló a motor, a sebességváltó, a hajtásrendszer, a járműhosszúság és a tetőmagasság számára legmegfelelőbb összeállítását választhatja.

Hirdetés

Az új Crafter kifejlesztése során számos ügyfelet mindennapi munkája során kísérték el a VW szakemberei. Ilyen módon végezhettek ugyanis hiteles és élő elemzést az ügyfél konkrét szükségleteiről, illetve azok hasznos megoldási lehetőségeiről.

A modell új fejlesztésű, Euro 6 minősítésű motorjaival és teljes egészében új tervezésű karosszériájával kategóriája legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztását és károsanyag-kibocsátását célozza.

Első ízben kínálja immár a magasabb össztömeg-kategóriákban is változatai különösen széles palettáját. A kimondottan a Crafter számára kifejlesztett EA 288Nutz 2,0 literes TDI motor négy teljesítménylépcsőben szerepel a palettán, igény szerint 75 kW (102 LE), 90 kW (122 LE), illetve 103 kW (140 LE) vagy BiTurbo-TDI kivitelében 130 kW (177 LE) teljesítménnyel választhatják a vásárlók. Motorizáltsága rendkívül széles kínálatában igény szerint első-, hátsó- vagy a 4Motion összkerékhajtással rendelhető. Az ügyfelek mindegyik hajtásváltozatban manuális és automata sebességváltó között is választhatnak – ennél sokszínűbb választék aligha állt még rendelkezésre e piaci szegmensben.

Modellváltozattól függően járműhosszúságból is háromféle áll rendelkezésre. Ehhez a zárt kivitelek ugyancsak háromféle tetőmagassága társul, így minden ügyfél – a választott modell függvényében – egyéni igényeinek leginkább megfelelő módon konfigurálhatja az új Craftert. Ennek megfelelően minden vásárló a motor, a sebességváltó, a hajtásrendszer, a járműhosszúság és a tetőmagasság számára legmegfelelőbb összeállítását választhatja.

Vezetői segédrendszerei terén magasabbra emeli a mércét a nagyméretű transzporterek szegmensében. A cél ez esetben, hogy a korszerű aktív és passzív biztonsági rendszerek mindenfajta terhelési állapot mellett optimális védelmet nyújthassanak a bennülők számára. Az ebben a kategóriában elsőként alkalmazott elektromechanikus szervokormánynak köszönhetően az új Crafter kínálatában olyan aktív vezetői segédrendszerek egész sora jelenhet meg, mint például a vontatmány-stabilizáló funkcióval kiegészített ESP, a követési távolság automatikus szabályzása (ACC), a másodlagos ütközésvédelem, az oldalszél-asszisztens vagy éppen a vontatmánnyal végzett manőverezést segítő berendezés. A passzív biztonság tekintetében a vezető és az utasok első, oldal- és fejlégzsákjai mellett szintén fejlett technikák sokasága áll rendelkezésre. Ilyen például a tolatókamera, a parkolássegítő távolságellenőrző rendszer és a parkolóhelyről való kiállást segítő funkció (Rear Traffic Alert). A zavartalan, nagy hatótávú látást LED-fényszóró, kanyarodófény és távfény-asszisztens hivatott segíteni. Mobil-online-szolgáltatásai szintén pontosan az ügyfelek egyéni igényeire szabhatók.

Kimondottan a Crafter számára létesült új gyár Wrzesniában, amely Poznan-Antoninek immár több mint húsz esztendeje működő Volkswagen-üzeme mellett a márka immár második termelési helyszíne Lengyelországban. A jövő Crafter-gyára 220 hektáron, azaz mintegy 300 futballpályányi területen épült fel Wrzesniában. Teljes kapacitásakor több mint háromezer dolgozónak ad munkát, a beszállító cégek megtelepedésével pedig további munkahelyek sokasága jön létre e régióban.

Kiemelt Partnereink