Gyártók Kiszemelte az Apple a McLarent?

Kiszemelte az Apple a McLarent?

autopro.hu/B.B. | 2016.09.23 06:30

Kiszemelte az Apple a McLarent?

A hivatalosan sosem létezett autóipari Apple-projekt közelmúltbeli nemhivatalos lezárulását követően most újabb, meg nem erősített információk szólnak arról, hogy a techóriás mégsem fordít teljesen hátat az autóiparnak.

Hirdetés

Nem szűnnek az almás céget az autóiparral összekötő beszámolók, most sajtóhírek szerint a brit sportkocsigyártót környékezhették meg az amerikaiak - legalábbis erről számolt be a cég belső köreiből származó információkra hivatkozva a Financial Times. Ezek alapján tárgyalások zajlanak a brit sportkocsigyártóval, melyeken a teljes felvásárlás, illetve a stratégiai részesedés szerzése van a középpontban.

A veszteséges, Forma-1-es csapatot is fenntartó autógyártót érintő Apple-tranzakció híréhez már számadat is tartozik, az okostelefonjairól híressé vált cég 1-1,5 milliárd fontot fizethet a McLarenért. Az értesülés természetesen ezúttal sem hivatalos, sőt, a britek kijelentették, nem folytatnak megbeszéléseket az Apple-el.

Az Apple hivatalos megszólalásának már-már menetrendszerű hiánya nem véletlen, a 230 milliárd dollár készpénzállománnyal (ebből májusban egymilliárddal szállt be a kínai Uber-konkurens Didi vállalatba) rendelkező cég az autóipari tevékenységeit inkább a színfalak mögött intézi.

Kiemelt Partnereink