Gyártók Itt a kínai Volvo, ami majd Európába is érkezik

Itt a kínai Volvo, ami majd Európába is érkezik

autopro.hu/B.B. | 2016.10.21 09:01

Itt a kínai Volvo, ami majd Európába is érkezik

A kínai Geely a svédek alapjait felhasználva új márkát alapít, hogy aztán Európában és Amerikában is piacra dobják annak autóit.

Hirdetés

2017-ben új márkával bővül az autópiac: a Volvót évekkel ezelőtt megvásárló Geely az európai szaktudásra (például a Volvo CMA-platformja) alapozva létrehozta a Lynk & Co.-t. Az első hallásra elég furcsa márkanevet ajánlott ízlelgetni, hiszen sokak szerint ez lehet az első, Európában és Amerikában is igazán népszerű kínai autómárka.

A cég első terméke a világ legnagyobb autópiacán, Kínában mutatkozik be jövőre, más kontinenseken 2018-ban kezdik meg bevezetését. Első modellük, egy egészen egyszerűen 01 névre keresztelt gép egy 1,5 literes benzinmotorral szerelt hibrid SUV lesz – a kínaiak igazán népszerű szegmenst céloztak meg, ezzel is segítve a minél sikeresebb debütálást. Az autonews.com szerint a többek között a Nissan Qashqai riválisának ígérkező jármű hétfokozatú duplakuplungos váltót kaphat.

A Lynk & Co. (egyszerűbben Lynk) persze nem csak egymodelles márka szeretne lenni, a tervek szerint szerepel a 02 és a 03 modell is. Ezek plug-in hibrid, illetve teljesen elektromos meghajtást kaphatnak.

Az új márkától nem csak a névadás szokatlan, hanem az értékesítés tervezete is: a kocsik vételárát a hagyományos értékesítési csatornák (autószalonok) szerepének csökkentésével, és az internetes „autórendelés” előtérbe tolásával szabnák kisebbre. Egyes számítások szerint a hagyományos értékesítési csatornák fenntartása akár egy-egy új autó árának negyedét is kiteheti.

A Lynk & Co. összességében tehát divatos és technológiailag fejlett autókat szeretne gyártani megfizethető áron. Ehhez rendelkezésre áll a kínai tőke és a Volvo révén a szaktudás – kíváncsian várjuk, mi sül ki a terjeszkedésből.

Kiemelt Partnereink