Gyártók E-töltőhálózat: a német autógyártók pörgethetik fel Európát

E-töltőhálózat: a német autógyártók pörgethetik fel Európát

autopro.hu/B.B. | 2016.10.21 12:30

E-töltőhálózat: a német autógyártók pörgethetik fel Európát

Ismét összefoghat a VW, a Daimler és a BMW – felmerült, hogy a prémium autógyártók az egész kontinensen megkezdik az elektromos autókat kiszolgáló infrastruktúra kiépítését.

Hirdetés

Közösen építené ki az európai elektromos gyorstöltőhálózat alapjait a VW, az Audi, a Porsche, a Daimler és a BMW. A Daimler első embere szerint a gyártók a kezdeti szikrát szeretnék megadni a kontinens infrastruktúrájának fejlesztéséhez. A legfontosabb európai főútvonalak mentén történő építkezésekről való további tárgyalások még zajlanak.

Nem tudni, pontosan hol és hány töltőállomás jöhet létre a németek jóvoltából, az Automobilwoche szerint a létesítmények száma háromszámjegyű is lehet. Egy-egy „kút” harminc férőhelyes lenne, ezek természetesen nem nélkülöznék a szabványos CCS-töltőket. A maximális terhelhetőség 350 kW lenne, húsz perc alatt pedig akár 300 kilométerre elegendő energiát is magukhoz vehetnének az autósok.

Nem ez lenne az első alkalom, hogy a német autókonszernek összefognak: közösen vásárolták meg és fejlesztették tovább a Nokia Here navigációs szolgáltatását, illetve (bár a beruházásból végül nem lett semmi) egy közös akkumulátorgyár létrehozása is sokáig napirenden szerepelt.

Kiemelt Partnereink