Gyártók A németek elvinnék előlünk a Tesla akkumulátorgyárát?

A németek elvinnék előlünk a Tesla akkumulátorgyárát?

autopro.hu | 2015.11.19 11:41

A németek elvinnék előlünk a Tesla akkumulátorgyárát?

Miközben hazánk arra készül, hogy a neves autógyártót befogadja, Elon Musk a német kormányzat képviselőivel tárgyal egy leendő gyár felépítéséről.

Sigmar Gabriel bizakodó, Szijjártó Péter nem kevésbé

Utóbbi hírt maga a német gazdasági miniszter jelentette be. Sigmar Gabriel a Mercedes-Benz egyik gyárában vett részt egy rendezvényen, ott ismerte el, hogy párbeszédet folytatnak a Tesla vezérével a lehetséges állami támogatásokról. A tervezett gyár helyszínéről és a beruházás egyéb részleteiről nem árult el konkrétumokat a tárcavezető.

Egy ilyen üzem létesítése új frontot nyitna a különleges elektromos autókat gyártó vállalat és a német prémium márkák anyavállalatai, így a Daimler, a BMW és a Volkswagen csatájában. Kétségkívül a Tesla masszív terjeszkedését segítené egy európai akkumulátorgyár megnyitása, miután Amerikában ugyancsak termelni kezdhet hamarosan az úgynevezett „Gigafactory”.

A vállalat számára Németország eleve kiemelt fontosságú piac, ennek ellenére a Tesla szóvivője elhárította a média érdeklődését. – Vállalatunk jelenleg nem tervez gyárat építeni Németországban – közölte Kathrin Schira, aki nem kommentálta a kormányzati megszólalást a témában.

Vajon a németeknél, vagy nálunk épülhet újabb Tesla gyár?

Ebből a reakcióból akár az is kiolvasható, hogy a németek számára fontosabb a gyár megépítése, mint a Tesla vezetőinek. Sőt, mindez akár jó hír is lehet a magyar gazdaság számára, hiszen Szijjártó Péter októberben közölte: „rendszeresebbé, közvetlenebbé kell tenni a kapcsolatot a Tesla autógyárral, hogy fel legyünk készülve, ha döntés születik a cég kapacitásbővítéséről.”

De vajon mit akar Elon Musk? Jó lenne most belelátni a cégvezér fejébe.

Kiemelt Partnereink