Gyártók A BMW szembe megy Trumppal, tovább fejlesztik a mexikói üzemüket

A BMW szembe megy Trumppal, tovább fejlesztik a mexikói üzemüket

autopro.hu/R.M. | 2017.02.06 06:30

A BMW szembe megy Trumppal, tovább fejlesztik a mexikói üzemüket

A BMW csoport Donald Trump amerikai elnök fenyegetései ellenére is nekilát mexikói üzeme fejlesztésének. A német autógyártó egy hónapja jelentette be a projektet, amely 1 milliárd dollárba kerül majd. Erre Trump akkor még elnökjelöltként azt reagálta, ha a BMW megteszi ezt a lépést, akkor 35 százalékos adót vet majd ki az importautóikra.

Harald Krueger vezérigazgató szerint ez egy szükséges lépés, elengedhetetlen a szabad kereskedelem a vállalat sikerének szempontjából. De a mexikói üzem mellett az amerikai spartanburgi gyár is jelentős bővítésen esik majd át.
Spartanburgban található egyébként a BMW legnagyobb gyártóüzeme, készülnek itt X3, X4, X5, és X6-os modellek is, továbbá a legújabb X7-es típust is itt fogják gyártani. A jövőbeli fejlesztés 400 ezerről 450 ezer legyártott autóra növelné a gyár teljesítményét. Az itt gyártott gépkocsik 70 százalékát külföldön értékesítik, írta meg az automotive news.

Trump korábban erősen bírálta az ötletet, most már csak az a kérdés, hogy vajon elfogadja- e majd a mexikói fejlesztést úgy, hogy emellett a BMW Amerikában is jelentős összegeket fektet be.

Kiemelt Partnereink