Beszállítók Toyota beszállító lesz a hazánkban is jelenlévő Arconic

Toyota beszállító lesz a hazánkban is jelenlévő Arconic

autopro.hu/W.A. | 2017.03.30 15:30

Toyota beszállító lesz a hazánkban is jelenlévő Arconic

A globális technológia, az egyedi tervezés és a fejlett gyártási eljárások terén piacvezető vállalat bejelentette, többéves beszállítói együttműködést kötött a Toyota észak-amerikai részlegével. A megállapodás keretében az Arconic szállítja az alumíniumlemezeket a Toyota minden új Lexus RX modelljéhez.

Hirdetés

A jármű tavaly debütált és vált a Toyota első olyan járművévé Észak-Amerikában, amelyhez külső alumíniumpaneleket használnak.

„A fogyasztók igényeit figyelembe véve, az autógyártók világszerte az alumínium felé fordulnak annak érdekében, hogy erősebb, ellenállóbb és nagyobb teljesítményű járműveket tudjanak építeni” - mondta Mark Vrablec, az Arconic Repülőgép- és Autóipari termékek részlegének elnöke. „Amerikában a legkelendőbb autók többségénél már átálltak az alumínium használatára a jobb teljesítmény, a hatékonyabb üzemanyag-felhasználás, a nagyobb vontatási és szállítási kapacitás, valamint a megnövelt biztonságossági eredmények érdekében. Ez a trend a jövőben is folytatódik majd, így büszkék vagyunk a Toyotával való együttműködésünkre.”

A megállapodással az Arconic lett a Toyota kizárólagos alumíniumlemez-beszállítója a Lexus RX modellek esetében, amit a fogyasztói vélemények alapján a legjobb luxus kategóriás városi terepjárónak kiáltottak ki 2016-ban.

Az Arconic és a Toyota közötti megállapodás az autóiparban erős szakértelemmel és gyártói kapacitással bíró Arconic Globális Hengerelt termékek üzletágát érinti. Az Arconic a davenporti és a danville-i gyáraiból fogja a Toyota alumíniumpanel igényeit kielégíteni.

A cég becslései szerint az autóipari lemezekből származó bevétele a 2010-es 76 millió dollárról mintegy 1,3 milliárd dollárra nő 2018-ban. Továbbá, az Arconic teljes autóipari portfolióját figyelembe véve, a vállalat bevételei 98%-ban olyan termékekből fognak származni, melyek saját szegmensükön belül piacvezetőként határozhatóak meg.

Kiemelt Partnereink