Beszállítók Máris válaszolt a Bosch az amerikai vádakra

Máris válaszolt a Bosch az amerikai vádakra

autopro.hu/B.B. | 2016.08.24 11:48

Máris válaszolt a Bosch az amerikai vádakra

„Vadak és megalapozatlanok” azok a tengerentúli kijelentések, melyek a Bosch dízelbotrányban betöltött szerepére vonatkoztak.

Hirdetés

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, amerikai ügyvédek egyre komolyabb vádakkal illetik a VW-botrány miatt a Boscht. A beszállító nem hagyta sokáig reakció nélkül az ügyet, szóvivői szerint az az állítás, hogy 38 alkalmazottjuk aktív szerepet vállalt a manipulációs botrányban, „vad és megalapozatlan”. A Bosch közleménye szerint a civil perek ügyvédjeinek kijelentései sok esetben ellentmondásos spekulációkon alapszanak.

A Bosch elutasította azt az állítást is, hogy a beszállítónál tudtak az autógyártó csalásáról, igaz, a Bosch neve már a botrány első napjaiban is előkerült. A cég eddigi magatartásához hasonlót eddig nem láttunk a manipulációs ügy során. Az Automobilwoche szerint az érintett személyek nevét a Bosch személyiségi okokra hivatkozva nem hozta nyilvánosságra.

Amerikai VW-konszernhez tartozó márkák tulajdonosai azért indítottak pereket a Bosch ellen, mivel szerintük a „zseniálisan tervezett hatástalanító berendezések” a beszállítónál készültek, ami így aktív szerepet vállalt a csalássorozatban.

Kiemelt Partnereink