Beszállítók Magyar cégek, ne titkoljátok a sikereiteket!

Magyar cégek, ne titkoljátok a sikereiteket!

Gégény István | 2016.04.13 07:28

Magyar cégek, ne titkoljátok a sikereiteket!

Brit vállalatok és szervezetek képviselőivel beszélgettünk az Ipar 4.0 témájában rendezett üzleti rendezvényen. Egybehangzóan állítják: sokkal bátrabban kéne hirdetni a nagyvilágban a hazai járműipar eredményeit.

Hirdetés

Mega Mission elnevezéssel üzleti találkozót tartottak brit és magyar járműipari szervezetek számára a budapesti Brit Nagykövetségen. A rendezvényről szóló részletes tudósításunk itt olvasható, a helyszínen interjút készítettünk Paul Kahn üzleti nagykövettel, az Airbus UK elnökével is. Az alábbiakban a résztvevő cégek képviselőit szólaltatjuk meg.

* * *

Truturn Precision Engineering Ltd.

Carrie Dailly üzletfejlesztési menedzser és Anne Johnstrup társelnök

– Azzal a szándékkal érkeztünk Magyarországra, hogy kiterjesszük export tevékenységünket. Eddig közvetlenül nem álltunk kapcsolatban magyar cégekkel, ezen szeretnénk változtatni. Nagyon pozitív tapasztalatokat gyűjtöttünk, rendkívül gazdag technológiai kínálattal találkoztunk az itteni vállalkozások részéről. Magyarország eddig sötét folt volt a térképünkön – most azt látjuk, hogy sokkal többet kínál a magyar partnerekkel remélt leendő együttműködés, mint amire korábban gondoltunk volna. Éppen ezért vissza szeretnék jönni, tovább ismerkedni az itteni lehetőségekkel, cégekkel. Úgy tapasztaljuk, brit és magyar oldalról egyaránt van némi aggodalom az Ipar 4.0 ügyében. Ez a félelem valószínűleg abból adódik, hogy sokan talán még nem ismerik eléggé az új, digitális világ előnyeit. Pedig nincs mitől tartani, érdemes dialógust folytatni a témáról, ezért is szeretnénk kapcsolatban maradni a hasonló üzletekben érdekelt magyar szervezetekkel és cégekkel.

A vállalat honlapja: www.truturn.co.uk

* * *

MachineWorks Ltd.

Cristina Sesma marketing menedzser és Mike Nicholson értékesítési igazgató

– Azért utaztunk el Önökhöz, mert Kelet-Európa eddig ismeretlen terep volt számunkra. Élő kapcsolatunk van német, svájci, osztrák cégekkel, termékeink 95 százalékát exportáljuk, s úgy érezzük, Magyarország új lehetőségeket tartogathat számunkra. Eljöttünk, hogy a helyszínen szerezzünk benyomásokat. Sok új céggel találkoztunk, s most úgy érezzük, mintha valamiféle titok birtokába jutottunk volna, amit el kéne mondani minél többeknek. Meggyőződésünk, hogy jobban kéne hirdetni magát a magyar járműiparnak, amely – akárcsak a brit iparág – jelentős befektetéseket vonz. Biztosak vagyunk benne, hogy vissza fogunk jönni és értékes kapcsolatokat fogunk tudni kiépíteni az itteni cégekkel.

A vállalat honlapja: www.machineworks.com

* * *

Cranfield University

Prof. Mark Jolly, az egyetem Fenntartható Gyártási Rendszerek Központjának vezetője

– Felsőoktatási intézményünk a lehető legközelebb áll az iparhoz. Posztgraduális képzéseket nyújtunk a vállalatoknak, ipari egyetemnek is neveznek bennünket. Gyakorlatias képzőhely vagyunk, ahol menedzsment képességek fejlesztése mellett kutatási tevékenységgel is foglalkozunk. Partnereink között szerepel például a Rolls-Royce, az Airbus, van kapcsolatunk magyar szervezetekkel is. Készen állunk rá, hogy akár részprogramokat indítsunk Magyarországon, de bátorítjuk az itteni cégeket, hogy küldjék hozzánk a munkatársaikat továbbképzésekre. Úgy látom, igen hasonló témakörökben gondolkodik a brit és a magyar járműipar, viszont meggyőződésem, hogy a magyar cégeknek érdemes lenne nyitottabban keresniük az új utakat, új lehetőségeket.

Az egyetem honlapja: www.cranfield.ac.uk

Hirdetés

Kiemelt Partnereink