Beszállítók Ilyen ez az autóipar: kisegítenék a gyártók a Takatát

Ilyen ez az autóipar: kisegítenék a gyártók a Takatát

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2016.02.18 09:55

Ilyen ez az autóipar: kisegítenék a gyártók a Takatát

Több millió jármű visszahívása és a problémás alkatrész kicserélése nem megy egyik napról a másikra. Az autógyártók ezért összefognak, hogy megsegítsék a krízisben lévő beszállítót.

Hirdetés

Sejthető volt, hogy a Takata-botrány után komoly feladatot kell megoldaniuk az érintett autógyártóknak és beszállítóiknak: jóllehet a hibás légzsákokkal szerelt, biztonsági kockázatot jelentő személykocsikat minél hamarabb javítani szeretnék, a több millió új alkatrész határidőre való legyártása nem megy egyik napról a másikra. Ezért közel egy tucat autógyártó összefogott, hogy a problémára megoldást találva segítsék a történetének legnagyobb válságában lévő Takatát - írja a manager magazin.

Lehetséges megoldásként felmerült a japán beszállító anyagi támogatása, illetve a cég kivásárlása is. A beszállító németországi, Freibergben működő üzeme is komoly szerepet kaphat a cserealkatrészek gyártásában. Mivel az ott készülő légzsákoknál nem tapasztalták a hibát, a gyár finanszírozásának megerősítésén keresztül emelhetik a gyártókapacitást.

Az együttműködést megalapozó tárgyalásokról további részletek nem ismertek, hírügynökségi megkeresésekre a Daimler és a BMW sem kívánta kommentálni az esetet.

Kiemelt Partnereink