Beszállítók Hullámzóan teljesít a Continental

Hullámzóan teljesít a Continental

autopro.hu/B.B. | 2016.11.11 13:06

Hullámzóan teljesít a Continental

A harmadik negyedévben negyven százalékkal zuhant a beszállító nyeresége, de az év utolsó három hónapjában ismét jó számokat várnak a cégvezetők.

Hirdetés

2015 azonos időszakának több mint egymilliárdos értékéről 645 millió euróra csökkent a Continental üzemi eredménye július és szeptember között. Az Automotive News szerint a romló számok azonban egyszeri módosító tényezőknek köszönhetők, így a cégvezetés is jóval izmosabb utolsó negyedévet vár idén.

A Continental az előző negyedévben 450 millió eurós tartalékot képzett várható garanciális javításokra és antitröszt miatt indult eljárásokra. Ezen felül az időszakban jelentősen megugrott K+F kiadások is lehúzták az összesítő adatokat.

A beszállító pénzügyi vezetője, Wolfgang Schäfer elmondta, a következő időszakban nem várnak hasonlóan erős változásokat, a folyó fejlesztések (az egyik legnagyobb súllyal például az elektromos hajtás szerepel) és az értékesítések egyensúlya miatt a beszállító pénzügyi mutatószámai visszatérnek a normális kerékvágásba.

Kiemelt Partnereink