Beszállítók A Delphi megújítja az üzemanyagrendszerek technológiáit

A Delphi megújítja az üzemanyagrendszerek technológiáit

autopro.hu/G.I. | 2016.09.13 14:59

A Delphi megújítja az üzemanyagrendszerek technológiáit

Ultragyors injektor alkalmazásával elérhető a ciklusonkénti kilenc befecskendezés, teljes élettartamra kialakított zártkörű vezérlési rendszer, a motor és az erőátviteli rendszerek vezérlői pedig maximalizálják a rendszerteljesítményt.

Hirdetés

A szeptember 21-29. között Hannoverben tartandó IAA Haszonjármű Kiállításon a beszállító számos új erőátviteli technológiát állít ki, amelyek elősegítik a következő évtized során várható, a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó, egyre inkább szigorodó előírásoknak történő megfelelést, valamint a fokozott üzemanyag-gazdaságosság, mint célkitűzés elérését. A közép és nehéz járművek számára kifejlesztett új, moduláris rendszerű, közös nyomócsöves befecskendezés rendszercsaládja a Delphi saját EuroVI technológiáján alapul. Ez a technológia a kifejezetten kis befecskendezési műveletek zártkörű vezérlését teszi lehetővé, amely által az emisszió jelentősen csökken, az üzemanyag-gazdaságosság növekszik, és amely az üzemeltetők számára elősegíti az eredeti teljesítmény a motor teljes élettartamán keresztül történő fenntartását.

Az új, közös nyomócsöves befecskendezéses rendszercsalád szíve az az injektor, amely a vezérlőegységet valós idejű információkkal látja el. A rendszer nem igényel további vezetékezést, plusz interfészeket, vagy éppen több teret a felépítéshez. Az injektorból származó adatok által lehetővé válik a zártkörű vezérlés megvalósulása, amely folyamatosan figyelemmel kíséri és optimalizálja a befecskendezési műveleteket a változó feltételek, köztük a jármű elöregedéséből fakadó elhasználódás, hatásainak ellensúlyozása érdekében.

- Véleményünk szerint mindez nem csupán a leghatékonyabb megoldások egyike, hanem ötletes kialakítása következtében a legegyszerűbb is. A zártkörű vezérlés a következő generációs üzemanyagrendszerek alapvető eleme, ugyanakkor megvalósítása során törekedtünk arra, hogy a fejlesztés anyagilag megengedhető legyen, a rendszerfelépítés komplexitása pedig ne legyen még bonyolultabb - nyilatkozta a Powertrain alelnöke, a Delphi üzemanyag-befecskendezéses rendszerek részlegének vezetője, Kerem Erman.

A csökkenő károsanyag-kibocsátás, valamint az üzemanyag-gazdaságosság 1,5 százalékot elérő növekedése mellett az égés korai fázisa vezérelhetővé válik, szintén jelentős előrelépést jelent a motorzaj és a motorműködés finomítása területén.

A Delphi további erőátviteli technológiákat is bemutat majd a kiállításon, 17. csarnok A04 standján, ahol az érdeklődők a Delphi mérnökeivel és szakembereivel közösen vitathatják meg az alkalmazások lehetőségeit.

Kiemelt Partnereink