Beszállítók 950 millióból fejleszt a VW móri beszállítója

950 millióból fejleszt a VW móri beszállítója

autopro.hu | 2016.04.02 06:24

950 millióból fejleszt a VW móri beszállítója

Az FHl Björn Hungary hosszú távú megállapodásokat köt a nemzetközi autópiac több meghatározó szereplőjével. A beszállítói együttműködések során a motortéri csövek választéka és mennyisége folyamatosan nőtt, jelezve megbízóik elégedettségét.

2014 legnagyobb áttörése a cég exporttevékenysége szempontjából, hogy a Volkswagen csoport közvetlen beszállítói lettek. A mostani, várhatóan 2016. december 31-én záruló projekt célja a gyártókapacitás bővítése.

A beruházásokat indokolja, hogy a jelenlegi kapacitások kihasználtsága közel 100 százalékos, így az új megrendelések teljesítése érdekében új termelő eszközök beszerzése szükséges.

Az új, Volkswagen csoporttól érkezett megbízás mind szakmai, mind mennyiségi szempontból hatalmas kihívást jelent az alumínium alkatrészgyártás üzletágban – a projekt keretében ennek ellátásához szükséges gyártóeszközök és kapcsolódó anyagmozgató eszközök beszerzésére kerül sor. Többek között csőhajlító-gépek, csőmegmunkáló cellák, szivárgásmérők, automatizált forrasztó állomások és vákuum-mosógép kerülnek a cég birtokába.

Olyan technológiájú eszközöket választott a vezetőség, amelyekkel kapcsolatban többéves tapasztalattal rendelkezik a cég. A berendezések működtetéséhez szükséges szakértelem szintén rendelkezésre áll. A projekt megvalósítása jelentősen növeli a meglévő gyártási kapacitást, és segíti az autóiparban jellemző magas minőségi elvárásoknak való megfelelés elérését.

A projekt összköltsége 950 millió forint, amibőé 427 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesül a vállalat.

Kiemelt Partnereink