Beszállítók 20 éves a makói ContiTech gyár

20 éves a makói ContiTech gyár

autopro.hu | 2015.12.01 14:27

20 éves a makói ContiTech gyár

Az autóipar számára hűtő-fűtő csöveket gyártó cég 1995 év végén a Phoenix AG egyik legjelentősebb leányvállalataként nyitotta meg kapuit az egykori Taurus gumigyár helyén, a kezdetekben csupán 13 fős dolgozói létszámmal.

Hirdetés

Novemberben ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját a Continental csoport makói gyára. Az üzem folyamatos bővítésének, új termékek és technológiák bevezetésének köszönhetően a ContiTech napjainkban mintegy 2500 fővel már Makó és a környék legnagyobb munkáltatójának számít.

A vállalat váci telephelye 1999-ben kezdte meg a termelést, majd a makói telephellyel 2006-ban egyesült, és 2008-tól viseli a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft nevet. A két telephelyen ma összesen közel 3600-an dolgoznak.

Huszadik születésnapját nyílt nap keretein belül, a korábbi munkatársak, cégvezetők részvételével ünnepelte a Continental makói egysége. A családi programok mellett gyártörténeti fotókiállítást is megtekinthettek az érdeklődők, újraélve, megismerve a makói gyár fejlődését és mai napig töretlen autóipari sikertörténetét.

Kiemelt Partnereink