Beszállítók 2,8 millárdból fejlesztett egy repüléstechnikai cég Veresegyházon

2,8 millárdból fejlesztett egy repüléstechnikai cég Veresegyházon

MTI | 2015.09.24 15:42

2,8 millárdból fejlesztett egy repüléstechnikai cég Veresegyházon

4600 négyzetméteres csarnokot épített az amerikai General Electric Aviation-üzletágának magyarországi üzeme.

A komplexumot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Anthony Aiello, a GE Aviation alelnöke avatta fel csütörtökön.

Mintegy 1,7 milliárd forintból bővítették az üzemet, és 1,1 milliárd forintot fektettek a berendezések és a technológia fejlesztésébe. A beruházással a repülőgép-hajtóművek alkatrészeit javító üzem területe majdnem megduplázódott, és 25 új munkahely jött létre.

(MTI Fotó: Máthé Zoltán)

A GE vállalatcsoport 12 gyárat, 3 regionális üzleti központot és 3 kutatás-fejlesztési részleget tart fenn, emellett beszállítóinak közel 80 százaléka magyar.

Anthony Aiello, a GE Aviation alelnöke elmondta, hogy az új csarnokkal az üzem területe több mint 10 ezer négyzetméterre bővült. Jelezte azt is, hogy a GE Aviation ugyancsak veresegyházi üzemében alakítja ki az üzletág új technológiai központját, ahol az alkatrész-helyreállítási eljárások és technológiák továbbfejlesztése folyik majd.

Az eseményen jelent volt a külgazdasági és külügyminiszter, aki bejelentette, hogy - az amerikai kérést teljesítve - a magyar kormány beadta csatlakozási kérelmét az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok közötti kétoldalú repülésbiztonsági megállapodáshoz az Aviation magyarországi tevékenységének fejlesztése, a veresegyházi gyár versenyképességének növelése érdekében.

Kiemelt Partnereink