Trend Egy kutatás rangsorolta a top 10 szereplőt az önvezető-versenyben

Egy kutatás rangsorolta a top 10 szereplőt az önvezető-versenyben

autopro.hu/R.M. | 2017.04.07 15:24

Egy kutatás rangsorolta a top 10 szereplőt az önvezető-versenyben

Az első öt helyet a legnagyobb multik szerezték meg, a Teslával viszont nem találkozunk a rangsorban.

Hirdetés

Napjaink autóiparának legmeghatározóbb területe az elektromos meghajtás mellett az önvezető járművek fejlesztése, melybe egyre több meghatározó piaci szereplő vesz részt. Viszont az, hogy melyik gyártó fogja a legjobb eredményeket elérni a saját fejlesztésével, igen sok mindenen múlik. Elsősorban természetesen az anyagi háttéren, de a technológiai tudás, vagy a szövetséges vállalatok majdnem ugyanilyen fontosak. Ilyen és hasonló paraméterek alapján készített egy felmérést az amerikai Navigant Research kutatóintézet, melynek alapján felállítottak egy top 10-es listát. Nem, a Tesla nem lesz köztük.

  1. Hyundai Motor Group Ford
  2. GM
  3. Renault-Nissan Alliance
  4. Daimler
  5. Volkswagen Group
  6. BMW
  7. Waymo
  8. Volvo/Autoliv/Zenuity
  9. Delphi
  10. Hyundai Motor Group

Az első négy vállalat egyértelműen a gazdasági súlya, és ebből következő pénzügyi ereje miatt vitte a prímet. Elég csak a Ford múltheti, 700 milliós fejlesztési tervét felhozni példának, amelyet önvezető technológiák fejlesztésére fognak költeni.

A rangsort elsősorban a követlező tíz paraméter alapján állították fel: piaci stratégia, partnerek, termelési stratégia, technológia, eladások, értékesítés, marketing és forgalmazás, termék adottságai, termék minősége és megbízhatósága, termékportfólió, és kitartás - írta meg az autoblog.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink