Trend Az Apple a Logitech segítségével száll be az önvezető versenybe

Az Apple a Logitech segítségével száll be az önvezető versenybe

autopro.hu/R.M. | 2017.04.24 13:58

Az Apple a Logitech segítségével száll be az önvezető versenybe

Ha magában nem lenne elég, hogy az Apple is önvezető autót tesztel, akkor ehhez még tegyük hozzá, hogy a mérnökök a hátsóülésről is beavatkozhatnak majd a vezetésbe, méghozzá a Logitech által gyártott, videojátékokhoz készülő pedálokkal és joystickokkal.

Hirdetés

A mobilóriás eddig hallgatott az önvezető fejlesztéséről, de úgy tűnik ennek ellenére elég komolyak a tervek, ugyanis Kalifornia állam számukra is megadta az önvezető-autók tesztelésének engedélyét. Miután Az Apple benyújtotta kérvényét, nyilvánosságra hozta egy partnerének a nevét is a projektben, aki nem más, mint a számítógépes kiegészítőket gyártó Logitech.

Egy, az Apple által közzétett dokumentumból pedig az is kiderül, hogy a járművet akár a hátsó ülésről is vezérelhetik majd, méghozzá videójátékhoz gyártott pedálokkal és joystickokkal. Hogy ebből egyébként milyen előnye származhat a projektnek, nem tudni.

Mindemellett érdemes hozzátenni, hogy a teszt nem feltétlen jelenti azt, hogy az Apple saját autót is szeretne majd készíteni. Sokkal valószínűbb, hogy egy többféle járműben is használható, önvezető platformot szeretne tervezni az amerikai óriáscég - írta meg az autoblog.com.

Kiemelt Partnereink