Gyártósor Matesz Gábor: segítünk elérni a 100 százalékos minőséget

Matesz Gábor: segítünk elérni a 100 százalékos minőséget

Pardavi Mariann | 2016.06.08 12:20

Matesz Gábor: segítünk elérni a 100 százalékos minőséget

A termékellenőrzésre specializálódott Falcon-Vision Zrt. különleges berendezést mutatott be az ipar szakmai fórumán: a többkamerás rendszer a gyártósor ciklusidejéhez igazodva képes kiszűrni a hibás termékeket. Matesz Gábor projektmenedzserrel és Kovácsné Kobzos Krisztina mérnök-üzletkötővel arról beszélgettünk, hogyan tud az ipar profitálni a szolgáltatásaikból.

Hirdetés

– A számítógépes képfeldolgozás technológiáján alapuló megoldások fejlesztésére szakosodott vállalkozásunk Magyarországon piacvezető, külföldön pedig a komplex öntvények ellenőrzésében az élvonalba tartozunk – mondta el az Ipar Napjai kiállításon Kovácsné Kobzos Krisztina az éppen húsz éve alapított cégről.

– Partnereinknek egyedi rendszereket kínálunk, amelyeket – a gépészeti, az elektromos, a gépvezérlési, az optikai részegységeket és a szoftvert is beleértve – házon belül fejlesztünk és kivitelezünk – vette át a szót Matesz Gábor. – Szolgáltatási palettánk része a tervezés, gyártás, telepítés: kulcsrakész megoldásokat szállítunk.

Elmondták: a fejlesztés a vállalkozás legnagyobb erőssége – erre a területre találnak a legnehezebben jól képzett munkaerőt. Éppen ezért támogatták a szakportálunk által szervezett mérnökhallgatói csapatversenyt, amit az Ipar Napjai szakkiállítással egy időben és helyen rendeztünk meg. A Techtogether verseny célja az volt, hogy a rendezvényen a mérnökhallgatók és a cégek képviselői személyes kapcsolatot alakíthassanak ki.

– Fizikai dolgozónk 15 van, a mérnökségen 25-en dolgoznak, az operatív területen pedig 10-en – sorolja Matesz Gábor. – Dinamikusan nő a létszám: négy évvel ezelőtt, amikor elkezdtem dolgozni a cégnél, még csak feleennyien voltunk. Az Óbudai Egyetemmel ápolunk szoros kapcsolatot, az alkalmazott informatika szak olyan képzést nyújt, ami ideális a tevékenységünkhöz. Szorosabb együttműködést készülünk megvalósítani velük.

Az Ipar Napjai kiállításra a cég egy olyan berendezéssel érkezett, amely nagy sebességgel mozgó termékek között képes automatikusan megtalálni a hibásakat. Az eszköz a kiállítás alatt mintegy 100 ezer termékellenőrzést végzett 100 százalékos olvasási eredménnyel.

– Berendezéseink számos iparágban végeznek százszázalékos termékellenőrzést. Jelen vagyunk az autóipar mellett az üveg-, műanyag-, gyógyszer- és élelmiszeriparban is. A kiállításon egy szimulált gyártósorral jelentünk meg, amelyet a mindennapokban a saját rendszereink fejlesztésére használunk. Ezúttal úgy programoztuk, hogy orientálatlanul érkező hengeres termékek palástján vagy tetején végezzen vizuális ellenőrzési feladatokat.

Kiemelt Partnereink