Gyártók Komplett hibridmeghajtását bocsátaná eladósorba a Toyota

Komplett hibridmeghajtását bocsátaná eladósorba a Toyota

autopro.hu/B.B. | 2016.12.19 14:30

Komplett hibridmeghajtását bocsátaná eladósorba a Toyota

A japánok vizsgálják annak lehetőségét, hogy versenytársaik számára értékesítsék a Prius meghajtását. A furcsa gondolat win-win szituációt eredményezhet.

Hirdetés

Globális, már-már jótékonykodási akciót tervez a Toyota: az Automobilwoche szerint a japánok vizsgálják annak lehetőségét, hogy az autóipar technológiai fejlődése és a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében elérhetővé tegye versenytársai számára a Prius modell már igazán kiforrottnak tekinthető hibrid meghajtását. Persze a Toyota nem ingyen adná át tapasztalatait és a komplett meghajtást, az akcióval saját értékesítéseit is jócskán felpörgethetik.

A versenytársak felé tett nyitás igazán átgondoltnak tűnik, mivel azzal mindenki nyerhet: az autógyártók csökkenthetik lemaradásukat a hibrid autók piacán, míg az alternatív meghajtással foglalkozó, eddig jelentős részben a Toyota számára gyártó beszállítók újabb autógyártók megjelenésével bővíthetik kapcsolataikat és együttműködéseiket. Utóbbiaknak nagy segítséget jelenthetne az egyes gyártók által alkalmazott alkatrészek egységesedése is.

Bár úgy tűnhet, hogy a Toyota versenyelőnye csökkenhet a kiárusítással, a vetélytársaktól befolyó pénzből ellensúlyozhatják a K+F költségek folyamatos növekedését, sőt újabb technológiai megoldások kidolgozásával akár még nagyobb előnyre tehetnek szert.

Kiemelt Partnereink