Gyártók Ilyen lesz a jövő Forma 1-es autója a Renault szerint

Ilyen lesz a jövő Forma 1-es autója a Renault szerint

autopro.hu/R.M. | 2017.04.22 06:30

Ilyen lesz a jövő Forma 1-es autója a Renault szerint

1300 lőerővel és elektromos motorral száguldozna a jövő F1-es autója – legalábbis a Renault szerint. Bemutatták, milyen lesz szerintük a népszerű motorsport 10 év múlva.

Hirdetés

A sanghaji autóshow eddigi talán legérdekesebb produkciója a Reanult R.S. 2027 „Vision”nevű koncepciója. A francia autógyártó bemutatta, hogyan gondolják a népszerű versenyautósport jövőjét egy évtized múlva. Nézzük mit is várnak majd el egy ilyen járműtől a Renault mérnökei.

A cég szerint a jövő versenyautói sokkal könnyebbek és gyorsabbak lesznek mai testvéreiknél, és akár 1300 lóerős teljesítményt is várhatunk majd egy 600 kilós járműtől. A meghajtást egy hibrid V6-os motorral biztosítanák. Összehasonlításként, a mai Forma 1-es autók nagyjából 700 kilót nyomnak, és 950 lóerő körül van a teljesítményük.

Az R. S. 2027 összkerékmeghajtással rendelkezne, köszönhetően az autó elejében található elektromos motornak. A francia cég elképzelései szerint a verseny bizonyos pontjain csak ezt az elektromos motort lehetne használni, hogy spóroljanak az üzemanyaggal, ugyanis a Vision”-nek csak 60 literes tankja lenne, szemben amostani F1-es versenyautók 105 literes tankjával. – írta meg az autoblog.com.

Kiemelt Partnereink