Beszállítók A Continental szerint a piac nem ijedt meg a dízelbotránytól

A Continental szerint a piac nem ijedt meg a dízelbotránytól

MTI | 2015.11.10 08:12

A Continental szerint a piac nem ijedt meg a dízelbotránytól

Az autóipari alkatrészeket és részegységeket beszállító vállalat nem észlelte a dízel járművek keresletének a csökkenését a Volkswagen emissziós botrányának kirobbanása óta.

- Sem az Egyesült Államokban, sem Európában nem tapasztaltuk, hogy ügyfeleink átálltak volna a dízel járművekről a benzinesekre, vagy csökkent volna a dízel járművek kereslete - közölte Wolfgang Schäfer, a Continental pénzügyi igazgatója. - Semmilyen rövidtávú hatás nem volt megfigyelhető - szögezte le, megjegyezve ugyanakkor, hogy a középtávú hatásokra vonatkozóan még korai lenne következtetéseket levonni.

Wolfgang Schäfer

A Continental a Bosch mellett az egyik legnagyobb globális autóipari alkatrész és részegység beszállító vállalat, egyike a Volkswagen legnagyobb partnereinek.

Mivel a dízelmotorok bonyolultabbak a benzinmotoroknál, ezért több bevételt és jövedelmet is termelnek - mutatott rá Wolfgang Schäfer. Miután azonban a benzinmotoroknál a "downsizing", azaz méretcsökkentési trend keretében turbófeltöltők és más technikai újítások alkalmazásával egyre kisebb lökettérfogatú motorokból hozzák ki a gyártók ugyanazt, vagy a korábbinál nagyobb teljesítményt, a dízelmotorok részarányának esetleges csökkenése nem fogja feltétlenül hátrányosan érinteni az autóipari beszállítókat - fejtette ki.

Kiemelt Partnereink