'dízel'

Kitilthatják a kevésbé korszerű dízel járműveket Münchenből

A német járműkonszern központjának is otthont adó München város vezetése kitiltaná a károsanyag-kibocsátás magas szintje miatt a kevésbé korszerű dízeljárműveket a bajor fővárosból – derül ki a városvezető Süddeutsche Zeitungnak adott nyilatkozatából.

Author: MTI | 2017.06.15. 08:51

Vajon lekörözi a földgázmeghajtás a dízelt?

Napjainkban a dízel a károsanyag kibocsájtási botrány miatt meglehetősen negatív megítélésű. Az elektromos autók egyre népszerűbbek, viszont nagyon időigényes őket „tankolni”. Akkor hogy tudnának az emberek környezettudatosabban, de mégis időt spórolva autózni? A földgázmeghajtással – legalábbis a szakmai szövetség szerint.

Author: autopro.hu/Sz.K. | 2017.06.15. 06:30

A Volvo leáll az új dízelmotorok fejlesztésével

A svéd Volvo nem fog több dízelmotort fejleszteni, mivel a nitrogén-oxid kibocsájtásának csökkentése túl sokba kerül – közölte Hakan Samuelsson vezérigazgató.

Author: autopro.hu/Sz.K. | 2017.05.19. 14:02

A dél-koreai autóipar ellenzi a dízelek betiltását

Nemtetszésüknek adtak hangot a dél-koreai autóipari szervezetek az új köztársasági elnök választási ígérete miatt, miszerint 2030-ig teljesen eltüntetnék az utakról a dízel üzemű járműveket.

Author: MTI | 2017.05.16. 09:22

2025-ig minden fillért ki akar csavarni a dízelből a Continental

Nem tesz le a dízelmotor fejlesztéséről a német beszállító. Wolfgang Schäfer pénzügyi igazgató a Reuters hírügynökségnek adott interjúban hangsúlyozta, hogy a modern dízelmotorok meg tudnak felelni az emissziós követelményeknek és így ígéretes technológiai alternatívát jelentenek.

Author: MTI | 2017.05.10. 10:19

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink