'biztonság'

Munkavédelem: ellephetik a gyárakat a légzsákok

Két évvel ezelőtt a Volkswagen Csoport németországi üzemében egy robot halálosan megsebesített egy 22 éves dolgozót, miután a férfi a dolgozók elől elzárt területen rekedt. Ez a fajta tragédia még mindig viszonylag ritka, de ahogy a világ gyárait automatizálják, a biztonság fejlesztésére irányuló törekvések egyre gyakoribbak lesznek.

Author: autopro.hu/Sz.K. | 2017.09.21. 15:31

A sávelhagyási figyelmeztetések tényleg életeket menthetnek

Annak gondolata, hogy érintettek lehetünk egy frontális ütközésben, nagyon rémisztő. Még a töréstesztek is izgalmas várakozással töltenek el, akkor is, ha a kormány mögött csak bábuk ülnek. Az olyan biztonsági rendszerek, mint a sávelhagyási figyelmeztetések azonban azért vannak, hogy kivédjék az ilyen baleseteket, és a Közúti Biztonsági Intézet (IIHS) szerint működnek is. Nem meglepő ez, ha a létezésük okát nézzük, azonban hatékonyságuk már annál inkább.

Author: autopro.hu/Sz.K. | 2017.08.24. 15:30

Még a Tesla sem hekkerálló

Kínai kutatók törték fel és vették át a Model X irányítását. Nem ez az első, és vélhetően nem is utolsó eset, így az üzenet egyértelmű: nincs kivétel, a teljes iparágnak többet kell áldoznia a kiberbiztonságért.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.08.07. 15:00

A Continental aktívan elköteleződött a Vision Zero mellett

A Continental Alváz és Biztonság, illetve Gumiabroncs egységei 2016 óta résztvevői az „Állítsuk meg a karambolt” kampánynak, amit a Global NCAP kezdeményezett. Az együttműködés oka, hogy felkeltsék a politikai döntéshozók, a flottamenedzserek, az újságírók és természetesen az autóvezetők figyelmét, hogy az olyan sofőrasszisztens rendszerek, mint az ESC, a vészfék asszisztens és a motorkerékpár ABS nagyobb biztonságot nyújtanak.

Author: autopro.hu/Sz.K. | 2017.07.14. 06:42

Konkurense egyengeti az utat az Autoliv előtt

A Takata szenvedése jó helyzetbe hozta a svéd riválist: a beszállító egyre csak növekszik, cél a tizenkét milliárd dollár értékű éves értékesítés. A befektetők persze így is észreveszik a negatívumokat.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.06.22. 09:30

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink