Gyártók Így reagál a Renault az emissziós nyomozásra

Így reagál a Renault az emissziós nyomozásra

autopro.hu | 2016.01.19 08:52

Így reagál a Renault az emissziós nyomozásra

A francia autógyártó napokon belül bemutatja tervét, amelyből kiderülhet, hogyan tudják autói közúton is betartani a kibocsátási értékeket.

Hirdetés

Nem kellett sokat várni a Renault válaszára a múlt heti házkutatás után. Bár csalásra utaló nyomokat nem találtak a hatóságok, a vizsgálat kiderítette, a francia gyártó termékei nem minden esetben teljesítik az emissziós normákat. A következő napokban a tavaly eladási rekordot produkáló Renault a károsanyag-kibocsátás csökkentéséről szóló terv bemutatására készül.

Thierry Koskas értékesítési vezető kiemelte, autóik tesztkörülmények között megfelelő értékeket értek el. A kibocsátási normát a mindennapos, utcai körülmények között haladták meg, azonban szinte minden gyártó ezzel a problémával áll szemben.

Tavaly a Renault az európai átlag feletti mértékben növelte árbevételét. A VW-botrány hatására a francia kormány által elrendelt szúrópróbaszerű ellenőrzés és az azt követő házkutatás kezeléséből úgy tűnik, a francia gyártó nem szeretné, hogy bármi is megtörje jelenlegi lendületét.

Kiemelt Partnereink